Φθηνοί φορητοί υπολογιστές σε πρωτοετείς φοιτητές

Φορητούς προσωπικούς υπολογιστές με 200 ευρώ, μέσω κρατικής επιδότησης, θα μπορούν να αποκτήσουν περίπου 65.000 πρωτοετείς φοιτητές. Στους τρεις πρώτους φοιτητές, βάσει της σειράς επιτυχίας που θα εισαχθούν και στα 250 τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, οι υπολογιστές θα δοθούν δωρεάν. Χθες οριστικοποιήθηκε το μοντέλο με βάση το οποίο το Δημόσιο θα επιδοτήσει την αγορά των φορητών υπολογιστών αξιοποιώντας 18 εκατ. ευρώ από το αποθεματικό της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤ&Τ). Φορέας υλοποίησης της πρωτοβουλίας, που θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, είναι το υπουργείο Μεταφορών.

Για την υλοποίηση του σχεδίου θα χρησιμοποιηθεί το μοντέλο «Δίοδος», βάσει του οποίου γίνονται οι προσφορές των εταιρειών για το γρήγορο φοιτητικό Internet. Προβλέπεται η λειτουργία ειδικής ιστοσελίδας στην οποία θα δημοσιεύονται οι προσφορές των εταιρειών που θα ενδιαφερθούν να προωθήσουν τα προϊόντα τους στους φοιτητές. Για τη χρηματοδότηση του προγράμματος θα προωθηθεί τροπολογία, από το υπουργείο Οικονομικών, με την οποία τα αναγκαία κονδύλια θα μεταβιβαστούν από την ΕΕΤ&Τ στο υπουργείο Μεταφορών.

Η πρωτοβουλία για τους φθηνούς φορητούς υπολογιστές στους σπουδαστές έρχεται λίγους μήνες μετά το πρόγραμμα για το φοιτητικό Ιnternet.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_2_25/08/2006_195219