Έρχονται τα αυτόνομα websites με περιεχόμενο που έχει γραφτεί από τεχνητή νοημοσύνη

Κάπως έτσι θα φτάσουμε και στην εποχή των αυτόνομων websites, αυτόματου περιεχομένου με κείμενα που θα έχουν δημιουργηθεί από τεχνητή νοημοσύνη και θα έχουν δημοσιευτεί επίσης χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.
Το μεγάλο ρίσκο σε αυτήν την νέα εποχή του διαδικτύου είναι αν θα μείνει κανείς που θα διαβάζει ολόκληρα τα κείμενα και όχι μόνο τους τίτλους. Κάτι μου λέει πως από ανθρώπους στο τέλος θα διαβάζονται μόνο δημοσιεύσεις τύπου twitter. Σύντομες και περιεκτικές.

Οι marketers και οι SEOτζήδες και οι κυνηγοί του παθητικού εισοδήματος, θα είναι οι πρώτοι που θα μπουν και σε αυτό το παιχνίδι και οι μεγάλες γνωστές μηχανές αναζήτησης θα χρειαστεί να αλλάξουν για ακόμη μια φορά τους αλγόριθμους τους, στην προσπάθεια να ξεσκαρτάρουν και να προσαρμόσουν τα rankings τους από το “content boom” που ήδη ξεκίνησε.

Μια και πλέον με ευκολία ζητάς από κάποια τεχνητή νοημοσύνη να σου παράγει ένα άρθρο, όπως έκανα για παράδειγμα εδώ, στο “Η Εκπαίδευση και η Τεχνητή Νοημοσύνη: Προβλέψεις για το Μέλλον και Προκλήσεις για το Ελληνικό Εκπαιδευτικό Σύστημα“: https://www.log.gr/i-ekpaideysi-kai-i-techniti-noimosyni-p/ και μια εικόνα από το DALL·E 2 και είσαι έτοιμος.
Έχει ακόμα κάποια θέματα γιατί το chatGPT έχει περιορισμό στις λέξεις που παράγει, οπότε μετά πρέπει να κόψεις και να ράψεις και έχεις και επαναλήψεις ακόμα και όταν του λες να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε, αλλά γενικώς και αυτό το πείραμα, φανερώνει τι έρχεται.
Τα μόνα που μένουν για την πλήρη αυτοματοποίηση είναι:
1) Η τεχνητή νοημοσύνη, να σου παράγει πλήρες άρθρο με όσες λέξεις του ζητήσεις.
2) Να μορφοποιεί το κείμενο βάση σημαντικότητας λέξεων (π.χ. να μετατρέπει σε έντονα κάποια σημεία)
3) Να μπορεί να παράγει τις απαραίτητες
λέξεις κλειδιά
4) Να δημιουργεί και να συσχετίζει κάποια εικόνες με το κείμενο
και τέλος
5) Να δημοσιεύει στο web site που θα του έχεις ρυθμίσει αυτόματα όλα τα παραπάνω με την διάρκεια που επίσης θα του δώσεις.

Για παράδειγμα, “Δημοσίευε στο website μου http://www.my-site.com μου κάθε μέρα 10 άρθρα για τα παρακάτω θέματα: εκπαίδευση, τεχνολογία, επιστήμη, ψυχαγωγία” και να γίνονται όλα αυτόματα, χωρίς την παραμικρή ανθρώπινη ενέργεια.

Το autoGPT ήδη ανεβαίνει πολύ και κάνει αυτοματοποιημένα πολύ περισσότερα. Ραγδαίες μεταβολές παντού.

– τι “λέει” η ίδια η τεχνητή νοημοσύνη για αυτό το θέμα:

Η αυτόματη παραγωγή περιεχομένου από τεχνητή νοημοσύνη είναι μια τάση που αναπτύσσεται στον χώρο της τεχνολογίας και του διαδικτύου. Αν και μπορεί να υπάρξουν ορισμένα πλεονεκτήματα σε σχέση με την ταχύτητα και την ακρίβεια της παραγωγής περιεχομένου, υπάρχουν και κάποια προβλήματα και προκλήσεις που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Ένα από τα βασικά προβλήματα είναι η ποιότητα του παραγόμενου περιεχομένου. Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να παράγει περιεχόμενο που να ακούγεται φυσικό, αλλά μπορεί επίσης να παράγει περιεχόμενο που να είναι ανακριβές ή αναποτελεσματικό στην επικοινωνία του μηνύματος. Επιπλέον, μπορεί να λείπει η αυθεντικότητα και η ιδιαίτερη “φωνή” που ένας συγγραφέας ή δημιουργός περιεχομένου μπορεί να φέρει σε ένα κείμενο.

Επιπλέον, υπάρχει η πιθανότητα να χρησιμοποιηθεί αυτό το είδος τεχνολογίας για τη δημιουργία ψευδο-περιεχομένου ή τη διάδοση ανακριβών πληροφοριών.

Η αυτοματοποίηση του περιεχομένου στο διαδίκτυο από την τεχνητή νοημοσύνη έχει προβληματίσει πολλούς ανθρώπους και οργανισμούς. Από τη μία πλευρά, η αυτοματοποίηση μπορεί να βελτιώσει την απόδοση και την αποτελεσματικότητα στη δημιουργία περιεχομένου, ενώ από την άλλη πλευρά μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες, όπως τη μείωση της ποιότητας και της αυθεντικότητας του περιεχομένου.

Στην πραγματικότητα, η τεχνητή νοημοσύνη έχει ήδη αρχίσει να χρησιμοποιείται για τη δημιουργία περιεχομένου σε πολλούς τομείς, όπως στα social media, το marketing, τη δημοσιογραφία και την ψυχαγωγία. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια αλυσιτεχνία συνεπειών, από τη δημιουργία περιεχομένου που είναι αντιγραφή άλλων περιεχομένων μέχρι τη δημιουργία ψεύτικων ειδήσεων και πληροφοριών που μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την κοινή γνώμη.