ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΜΕΝΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ: Ανακοίνωση

Τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν την ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών αλλά και τον ίδιο τον Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος έχει σαν στόχο η χθεσινή ανακοίνωση του ΟΤΕ σχετικά με «καταγγελίες» πελατών του που εξαπατήθηκαν από εταιρείες σταθερής τηλεφωνίας. Με τρόπο γενικόλογο και χωρίς καμία ουσιαστική τεκμηρίωση, ο Οργανισμός περιγράφει την κατάσταση που ο ίδιος μέχρι τώρα έχει εφαρμόσει (και για την οποία έχει στο παρελθόν καταδικαστεί από την αρμόδια Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων – ΕΕΤΤ) σαν να την εφαρμόζουν οι εναλλακτικοί, σε μια προσπάθεια συκοφαντικής δυσφήμισης όλων ανεξαιρέτως των εταιρειών του κλάδου και με μοναδικό στόχο τη διατήρηση -με κάθε θεμιτό αλλά και κυρίως αθέμιτο τρόπο- της δεσπόζουσας (και σε πολλές περιπτώσεις μονοπωλιακής) θέσης του στην αγορά. Επικαλείται δε το συμφέρον του καταναλωτή, αγνοώντας τη σημαντική μείωση τιμών που έχει επιφέρει στην ελληνική αγορά η παρουσία των εταιρειών που κατηγορεί αλλά και την πληθώρα των νέων υπηρεσιών και επιλογών που έχουν πλέον οι έλληνες καταναλωτές.

Στην ανακοίνωση του Οργανισμού αναφέρεται ότι οι καταγγελίες αυτές έχουν περιέλθει σε γνώση της ΕΕΤΤ, γεγονός για το οποίο καμία εταιρεία μέλος του συνδέσμου μας δεν έχει λάβει γνώση. Επιπλέον και παρά την καταδικαστική απόφαση της επιτροπής για το θέμα των πρακτικών που εφάρμοσε στο παρελθόν ο ΟΤΕ προκειμένου να επανακτήσει τους πελάτες που επέλεξαν εναλλακτικά δίκτυα σταθερής τηλεφωνίας, ο Οργανισμός δεν έχει ακόμη και σήμερα εφαρμόσει τις συστάσεις της επιτροπής και συνεχίζει να εφαρμόζει τις ίδιες πρακτικές που μόνο προς όφελος των καταναλωτών δεν αποβαίνουν. Έτσι εκτιμάται ότι περισσότεροι από 150.000 συνδρομητές έχουν καταργήσει παράνομα την «προεπιλογή φορέα». Απόδειξη του στρεβλού τρόπου με τον οποίο ο ΟΤΕ αντιμετωπίζει την απελευθέρωση της αγοράς και το συμφέρον των καταναλωτών για το οποίο τώρα «κόπτεται», είναι οι δείκτες που εμφανίζουν τη χώρα μας τελευταία σε ανάπτυξη και υιοθέτηση των νέων τεχνολογιών (όπως π.χ. τα ευρυζωνικά δίκτυα DSL) μεταξύ των εταίρων της –διευρυμένης- ευρωπαϊκής ένωσης.

Οι «τυχαίες» διαρροές στοιχείων (με πλασματικές οφειλές εναλλακτικών προς τον ΟΤΕ) που προστατεύονται από την εμπορική δεοντολογία και οι οποίες καταδικάστηκαν από τη διοίκηση του ΟΤΕ, ακολουθούνται πλέον από σπασμωδικές «επίσημες» επιθέσεις του Οργανισμού σε μια προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, την ώρα που η διοίκηση του ΟΤΕ ζητά από το κράτος ενίσχυση για την εθελουσία έξοδο, γεγονός που φυσικά καταπατά κάθε έννοια ανταγωνισμού.

Ο Σύνδεσμος Αδειοδοτημένων Τηλεπικοινωνιακών Παρόχων (ΣΑΤΠΕ) μέλη του οποίου είναι οι περισσότερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά σταθερής τηλεφωνίας, καταδικάζει τη συγκεκριμένη προσπάθεια δυσφήμισης των εταιρειών που διαδραμάτισαν σημαντικότατο ρόλο στην απελευθέρωση της τηλεπικοινωνιακής αγοράς έχοντας επενδύσει περισσότερα από 300 εκατ. ευρώ μέχρι σήμερα και ζητά την παρέμβαση όλων των συναρμοδίων φορέων προκειμένου να σταματήσει η προσπάθεια παραπληροφόρησης των καταναλωτών.

http://www.presspoint.gr/release.asp?id=66906
Πεντε ωρες αργοτερα ο ΟΤΕ ανταπανταει ξαναστελνοντας το το δελτιο τυπου που ειχε αποστειλει προχτες , και ειχε δημοσιευτει και στο log.gr.
http://www.presspoint.gr/release.asp?id=66980
http://www.log.gr/read.cfm?id=1645