Χρήση του BitTorrent σε Δισκογραφικές εταιρείες, Υπουργεία των ΗΠΑ και Κοινοβούλια!

Μετά τις αποκαλύψεις για τους εργαζόμενους των στούντιο του Hollywood οι οποίοι διαμοιράζονταν πειρατικό περιεχόμενο, σειρά έχουν κάποιοι άλλοι κορυφαίοι οργανισμοί. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται οι δισκογραφικές εταιρείες Universal Music Group, Sony Music Entertainment και Warner Music Group οι οποίες επίσης χρησιμοποιούν το BitTorrent για να διαμοιράζονται ταινίες και προγράμματα. Αλλά δεν είναι οι μόνοι. Πειρατές βρέθηκαν στο Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και στην Bουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ καθώς και σε αρκετά Ευρωπαϊκά Κοινοβούλια.

Δεκάδες εταιρείες συλλέγουν στοιχεία σχετικά με τους χρήστες του BitTorrent σε όλον τον κόσμο, ενώ κάποιες από αυτές τα δημοσιεύουν κιόλας. Έτσι αποκαλύπτεται πως υπάρχουν πειρατές ακόμα και σε μέρη υπεράνω πάσης υποψίας.

Ξεκινάμε με την Universal Music Group, εργαζόμενοι της οποίας κατέβασαν αρκετές ταινίες και σειρές συμπεριλαμβανομένων των “The Cleveland Show”, “Transformers” και “Finding BigFoot”. Στην εικόνα φαίνονται 3 torrent που διαμοιράστηκαν από στατικές διευθύνσεις IP που είναι κατωχηρωμένες στην δισκογραφική εταιρεία, αλλά υπάρχουν ακόμα πολύ περισσότερα.

Αρκετοί πειρατές βρέθηκαν στα γραφεία της Sony Music Entertainment στην Νέα Υόρκη. Το παιχνίδι για Xbox 360 “Spider-Man: Shattered Dimensions” και ένα επεισόδιο της σειράς “Gossip Girl” είναι ανάμεσα στα αρχεία που κατεβάστηκαν.

Διευθύνσεις IP κατωχηρωμένες στην Warner Music Group βρέθηκαν επίσης να κατεβάζουν αρχεία μέσω BitTorrent. Όπως για παράδειγμα ένα επεισόδιο της σειράς “Suits” και οι ταινίες “House at the End of the Street” και “Finding Nemo”.

Και συνεχίζουμε με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, το οποίο κατηγορεί τον Kim Dotcom πως μοιράστηκε ένα μουσικό κομμάτι των 50 Cent, αλλά το ίδιο έχει πολλούς πειρατές στα γραφεία του.
Το ίδιο ισχύει και για το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, του οποίου απ’οτι φαίνεται δεν είναι όλοι οι εργαζόμενοι νομοταγείς πολίτες.

Μερικές φορές το περιεχόμενο που διαμοιράζεται είναι σχετικό με τον οργανισμό όπως στην περίπτωση ενός εργαζομένου του “Army and Air Force Exchange Service”.

Στη συνέχεια έχουμε τους νομοθέτες στην Bουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, οι οποίοι ανάμεσα στα άλλα κατεβάζουν τις τηλεοπτικές σειρές Game of Thrones και Person of Interest.
Όσων αφορά την Ευρώπη γίνεται κατέβασμα πειρατικών αρχείων στα Κοινοβούλια της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Ισπανίας αλλά και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Από όλα αυτά καταλαβαίνουμε πως πειρατές υπάρχουν σε κάθε εταιρεία και οργανισμό. Και φυσικά η παραπάνω έρευνα μπορεί να συνεχιστεί. Ψάχνοντας για τις Facebook, Netflix και Microsoft θα βρούμε επίσης αρκετά αποτελέσματα.

Μπορείτε και εσείς να κάνετε την έρευνα σας από εδώ.