Βιβλιοθήκες, Frameworks, εφαρμογές, Package Managers, Template Engines, εργαλεία, μεθοδολογίες… ο χαμός του Web Development

Βιβλιοθήκες, Frameworks, εφαρμογές, Package Managers, Template Engines, εργαλεία, μεθοδολογίες... ο χαμός του Web Development

Καθόμουν και έβλεπα – διάβαζα διάφορα tutorials για κάποιες καινούργιες βιβλιοθήκες και JavaScript frameworks που ακούγονται πολύ τελευταία και πραγματικά στο τέλος άρχισα να απορώ κατά πόσο αξίζει να επενδύσεις σε χρόνο εκμάθησης και κατά πόσο πραγματικά απλουστεύεις την εφαρμογή σου όταν δεσμεύεσαι με αυτές και θα πρέπει να παρακολουθείς τα updates τους, τα κενά ασφαλείας τους και παράλληλα να βλέπεις και τι καινούργιο κυκλοφορεί ώστε να τα αντικαταστήσεις με την πρώτη ευκαιρία. Refactoring μέχρι να σβήσει ο ήλιος.

Στο τέλος θα χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο για να βρούμε ποιες βιβλιοθήκες θα χρησιμοποιήσουμε και πως θα τις κάνουμε να δουλέψουν σωστά όλες μαζί, παρά για τον ουσιαστικό προγραμματισμό της εφαρμογής.

Και το αστείο είναι πως πολλές από αυτές τις “βιβλιοθήκες” είναι γραμμένες από τύπους που εδώ και χρόνια βρωντοφώναζαν για τα web standards! Πλέον τα web standards φαίνεται πως δεν αρκούν για μια μοντέρνα” εφαρμογή ή δεν ενημερώνονται τόσο γρήγορα ώστε να καλύπτουν ανάγκες που προκύπτουν από την ραγδαία ανάπτυξη του web design και web development. Για αυτόν τον λόγο και καθημερινά πλέον, κυκλοφορούν νέες βιβλιοθήκες που προσφέρουν νέες δυνατότητες που θεωρητικά τουλάχιστον έχουν ως σκοπό να βελτιώσουν και να επιταχύνουν την ανάπτυξη εφαρμογών για το διαδίκτυο. Αλλά με τους απίστευτους ρυθμούς που παρουσιάζονται πλέον αυτές οι νέες προτάσεις και αναβαθμίσεις, αυξάνεται και η πολυπλοκότητα εφαρμογής τους, αλλά και η μεταξύ τους συμβατότητα.

Αν τα δούμε καθαρά ως εργαλεία επέκτασης δυνατοτήτων των standards και αρκεστούμε στο να επιλέξουμε να δουλέψουμε και να μάθουμε κάποια από αυτά, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουν ήδη αλλάξει ή βγει εκτός μόδας μέχρι να αρχίσουμε να τα χρησιμοποιούμε στην πράξη.

Ένα πάρα πολύ καλό χιουμοριστικό σχετικό άρθρο που αξίζει να διαβάσετε, θα το βρείτε εδώ: How it feels to learn JavaScript in 2016

 

 

 

Log.gr - Τεχνολογικές Ειδήσεις
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.