Υποστήριξη του format Blu-Ray από τo Playstation 3

Κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου του οργανισμού Blu-ray Disc Founders, ο οποίος φροντίζει για την ανάπτυξη και τον καθορισμό των standards αυτού του οπτικού μέσου αποθήκευσης επόμενης γενιάς, εκπρόσωποι της Sony αποκάλυψαν ότι το Playstation 3 ((ας τo ονομάσουμε υποθετικα έτσι, γιατί το ονομά του δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη) θα υποστήρίζει μεταξύ άλλων και το format Blu-Ray. Επίσης οι υπεύθυνοι του οργανισμού αποκάλυψαν ότι μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθούν οι τελικές προδιαγραφές για την read only (= μη επανεγγράψιμη) version των δίσκων Blu-ray, των BD-ROMS (το ανάλογο των σημερινών cd/dvd-roms).

H Sony ήδη έχει επενδύσει και επενδύει πολλά στην ανάπτυξη του Blu-Ray και υπήρξε η πρώτη εταιρεία η οποία κυκλοφόρησε συσκευή εγγραφής για δίσκους Blu-Ray. Και παλαιότερα ο Kiyoshi Nishitani, Blu-ray Disc R&D division chief της εταιρείας είχε αφήσει να εννοηθεί ότι μεταξύ άλλων με την επόμενη κονσόλα thw η Sony θα κάνει δυναμική είσοδο στην νέα αγορά του Blu-Ray.

Ο οργανισμός Blu-ray Disc Founders έχει ιδρυτικά μέλη εκτός της Sony και άλλους 12 μεγάλους κατασκευαστές ηλεκτρονικών προϊόντων, με σημαντικότερη αναμεσά τους την Panasonic. Όπως και τα DVD-ROMs τα BD-ROMs θα χρησιμοποιηθούν κυρίως από την βιομηχανία του κινηματογράφου. Οι παραπάνω εταιρείες θα θέσουν σε κυκλοφορία τις πρώτες συσκευές αναπαραγωγής δίσκων Blu-Ray, μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους. Αυτές οι συσκυές αρχικά δεν θα έχουν δυνατότητες αντιγραφής.

Η Sony μέσω της θυγατρικής της Sony Pictures δημιουργεί και διανέμει μεγάλο αριθμό ταινιών κάθε χρόνο και θα ήταν ιδανικό για αυτήν το Blu-Ray να καθιερωθεί το συντομότερο δυνατόν ως το κυρίαρχο format της αγοράς για τα χρόνια που έρχονται και έτσι να κερδίσει την μάχη του ανταγωνισμού με τα επερχόμενα High Definitions Dvds (HD-DVDs). Οι δίσκοι Blu-Ray μονής όψης έχουν την δυνατότητα αποθήκευσης 25GB δεδομένων και αυτοί με διπλή όψη (dual-layered discs) έχουν χωρητικότητα 50GB πλεονεκτώντας έτσι των δίσκων διπλής όψης με format HD-DVD, οι οποίοι θα ΄μπορούν να αποθηκεύσουν μέχρι και 30GB δεδομένων.

Τέλος η Sony αναμένεται να αποκαλύψει περισσότερα για το Playstation 3 σε μία μεγάλη εκδήλωση προγραμματισμένη για την 31η Μαρτίου 2005.

Το άρθρο από το News.com.com
http://news.com.com/Sony%27s+PS3+to+use+Blu-ray+Disc/2100-1041_3-5298992.html?part=rss&tag=5298992&subj=news.1041.5