Υβριδικοί δίσκοι από την Seagate

Η Scotts Valley, Calif., ανακοίνωσε ότι ο υβριδικός σκληρός δίσκος Momentus 5400 PSD θα τοποθετηθεί σε notebook PCs.
Ο 2.5-inch υβριδικός δίσκος έχει χωρητικότητα 160GB και 256MB μνήμης flash .
Σύμφωνα με την Seagate, η προσθήκη μνήμης flash στα chips των notebooks μπορεί να αυξήσει τη ζωή της μπαταρίας κατά 50%.

Αν και η Seagate δεν είναι η πρώτη εταιρεία στην αγορά με σκληρούς δίσκους που συνδυάζουν τσιπ μνήμης flash —
ήταν η Samsung μερικοί μήνες πριν– η κίνηση θα ‘βάλει στο χορό’ πιθανώς και τους άλλους σημαντικούς κατασκευαστές σκληρών δίσκων όπως η Hitachi και ηFujitsu.
Υπάρχουν διάφοροι πιθανοί ανασταλτικοί παράγοντες στη διαδεδομένη υιοθέτηση των υβριδικών κινήσεων από τη βιομηχανία PC:
η τρέχουσα δαπάνη της μνήμης flash, μια πιθανή ανάγκη για βελτιστοποίηση λειτουργικών συστημάτων των PC, ιδιαίτερα των vista και διαθεσιμότητα των υβριδικών δίσκων από ποικίλες πηγές.
Ο συγχρονισμός για την εισαγωγή των υβριδικών δίσκων μπορεί να είναι καλός από τη Seagate. Διάφοροι σημαντικοί κατασκευαστές notebooks, έχουν εξαγγείλει τις
προθέσεις τους να χρησιμοποιήσουν υβριδικούς δίσκους. Η ιδέα πίσω από αυτούς είναι ότι η αποθήκευση στοιχείων
όσον αφορά τα τσιπ μνήμης flash είναι γρηγορότερη και χρησιμοποιεί λιγότερη ισχύ.

Η χρησιμοποίηση των δύο τεχνολογιών μαζί, έχει οφέλη για τους χρήστες, συμπεριλαμβανομένων των γρηγορότερων χρόνων boot και της καλύτερης ζωής μπαταριών.
Η Seagate λέει ότι τοποθετεί το Momentus 5400 PSD ως επικρατούσα επιλογή, που ισορροπεί τη χρήση των flash chips με τη δυνατότητα προσέγγισης των παραδοσιακών σκληρών δίσκων.
Το Vaio SZ650 της Sony αυτήν την περίοδο θα έχει το νέο υβριδικό δίσκο της Seagate, και άλλοι τέσσερις κατασκευαστές PC έχουν υπογράψει επίσης για χρήση υβριδικού δίσκου.

Όλα εξαρτώνται από τον όγκο των παραγγελιών, λέει η Seagate αλλά πιστεύουν στην εταιρεία ότι
οι υβριδικοί δίσκοι θα πουλήσουν το 20%-30% του συνολικού ποσοστού σκληρών δίσκων της.

http://www.news.com

http://www.informationweek.com/news/showArticle.jhtml?articleID=202400049