Τσιπ ηλεκτρονικής αναγνώρισης για…νεκρούς!

Εδώ και αρκετό καιρό τα τσιπ ηλεκτρονικής αναγνώρισης έχουν μπει στην ζωή μας. Έχουν βρεί χρήση στα κατοικίδια μας μέχρι και στους φυλακισμένους (στην Αμερική). Μετά το περσινό τσουνάμι όμως βρήκαν και μια άλλη χρήση. Την αναγνώριση των νεκρών…

Ο Gary Hargrove, δικαστής στην Mississippi’s Harrison County άρχισε να εμφυτεύει τσιπ προσδιορισμού ραδιοσυχνότητας (radio frequency identification (RFID) chips) στους νεκρούς μετά τις καταστροφικές καταιγίδες που έγιναν στην περιοχή, για να μπορέσει να βοηθήσει στην αναγνώριση του ολοένα και αυξανόμενου αριθμού των νεκρών.

Αναφορικά η εταιρεία που κατασκευάζει τα εν λόγω τσιπ είναι η VeriChip, εταιρεία που εδρεύει στην Florida, και αρχικά τα κατασκεύασε για να μπορούν να βρίσκονται εύκολα οι ζωντανοί ασθενείς σε νοσοκομεία! Επίσης προωθεί τα RFID συστήματα σαν πιο ασφαλή τρόπο αναγνώρισης υπαλλήλων, απο τους ήδη υπάρχοντες (με κάρτες και κωδικούς), σε εταιρείες όπως π.χ. οι τράπεζες.

Ήδη βέβαια υπάρχουν αντιδράσεις για παραβίαση προσωπικών ελευθεριών που σε μερικές περιπτώσεις βασίζονται και σε θρησκευτικά κριτήρια.

ΠΗΓΗ:
http://news.com.com/RF-IDing+the+dead/2008-1006_3-6017623.html?tag=nefd.lede