Στο Ιράκ ο Αμερικανικός στρατός χρησιμοποιεί ένα νέο όπλο συνδυασμένο με ένα πρόγραμμα που εμφανίζει φωτογραφίες υψηλής ποιότητας που στέλνονται από δορυφόρο και βοηθούν να καταστήσουν οι αποστολές των Αμερικανών στρατιωτών λιγότερο απρόβλεπτες.
Το όπλο ονομάζεται Urban Tactical Planner και χρησιμοποιείται για να διευκολύνει την μετακίνηση των στρατευμάτων στις πόλεις, όπως γίνετε αυτή τη στιγμή στην πράξη στη Μοσούλη όπου οι διοικητές των μονάδων έχουν την ευχέρεια να βλέπουν μια τρισδιάστατη εικονική αναπαράσταση ενός τμήματος της πόλης από ψηλά (όπως φαίνετε ένας λαβύρινθος) και μπορούν έτσι να βρίσκουν και σημεία όπου παρέχουν την καλύτερη κάλυψη και προστασία από ελεύθερους σκοπευτές και άλλα εχθρικά πυρά.
Οι εικόνες δεν είναι αρκετά σαφείς ώστε να ξεχωρίζουν σε αυτές ανθρώπους, αλλά ζουμάροντας και άλλο μπορούν να βλέπουν σχολεία, μουσουλμανικά τεμένη και άλλα σημαντικά κτήρια, ακόμη και τάφρους ή άλλα εμπόδια που μπορεί να επιβραδύνουν την προσέγγιση των στρατευμάτων τους ….
http://www.findarticles.com/p/articles/mi_m0FDF/is_33/ai_110805502
http://www.iht.com/articles/2004/11/26/news/tactics.html
photo:
http://www.ogcnetwork.org/geo-intel/images/GDslide2.jpg
PDF File 1.2 MB:
http://www.gd-ais.com/Capabilities/Datasheets/SRS/UTP.pdf