Το χαβιάρι της Καμπότζης

Οι εντομολόγοι ίσως να διαφωνήσουν, αλλά η
πρακτική της κατανάλωσης εντόμων δεν φαίνεται να είναι τόσο κακή ιδέα μιας τα και έντομα είναι μια θρεπτικότατη τροφή γεμάτη πρωτεΐνες.
Αλλά φυσικά όλα τα πράγματα πρέπει να έχουν και κάποιο όριο,έτσι και για την κατανάλωση εντομών οι αράχνες θα έπρεπε να είναι το όριο αυτό.
Παρόλα αυτά σε πολλές χώρες του κόσμου οι αράχνες αποτελούν ένα ωραίο γευμα.Ομως μια χώρα έχει την απόλυτη πρωτοκαθεδρία στην κατανάλωση των πανέμορφων αυτών εντομών.
Η χώρα αυτή είναι η Καμπότζη όπου οι ταραντούλες είναι το απόλυτο σνακ για το κόψιμο τις πεινάς (κάτι σαν τις δικές μας τηγανιτές πατάτες).
Στα υπαίθρια μαγειριά στους δρόμους τις χώρας ο πεινασμένος διαβατής μπορεί να χορτάσει την πεινά του με ένα πιάτο τηγανισμένες ταραντούλες μονάχα με 10 σέντσι του δολαρίου για την κάθε αραχνη.Για να αποκτήσουν και ωραιότερη γεύση τους προσθέτουν αλατοπίπερο και μια ιδέα από σκόρδο.
Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείψει από αυτό το υπέροχο γεύμα και ένα καλό ποτο.Αν τυχόν βρεθείτε στην χώρα αυτή ζητήστε και το κρασί αραχνών το οποίο παρασκευάζεται από ζυμωμένο ρυζι,οπου αργότερα του προστίθενται και οι αράχνες ούτως ώστε αυτό να αποκτήσει την υπέροχη γεύση και το άρωμα του.
Αυτό το Καμποτζιανο γεύμα οπωσδήποτε προέρχεται από την ανέχεια και δυστυχία των κατοίκων της χώρας αυτής από την περίοδο του αιμοσταγούς καθεστώτος των Κόκκινων Χμερ,αλλα τελικά και μετά την πτώση αυτών οι ταραντούλες παρέμειναν στην κουζίνα της χωρας,εχοντας αποκτήσει την ανεπίσημη ονομασία του Καμποτζιανου Χαβιαριού.

Στην φωτογραφία του άρθρου βλέπουμε μια άτυχη ταραντούλα να οδεύει προς το τηγανι.Σιγουρα όλοι σας θα ζηλεύετε τον τυχερό διαβατή που θα την γεύτηκε.

http://abc.net.au/news/indepth/featureitems/s664704.htm
http://pugs.wordpress.com/tag/arachnophobia/