Το ρημάδι το φτηνό INTERNET!

Είναι το σήριαλ του σύγχρονου Έλληνα που ασχολείται με την τεχνολογία, αλλά και ακόμα κι αυτών που δε γνωρίζουν πολλά! Είναι το περίφημο φτηνό internet!!!

Όσοι είναι γραμμένοι σε κάποια σχολή περιμένουν δίχως άλλο να ανακοινωθεί η έναρξη του προγράμματος ΔΙΟΔΟΣ (άρθρο στο log). Το περιμένουν μάλιστα από τότε που το ανακοίνωσε ο προωθυπουργός στη ΔΕΘ. Παρότι το πρόγραμμα αυτό φαινόταν να οδηγείται σε αδιέξοδο με το φτιάσκο του να γίνει ο ΟΤΕ ο μοναδικός πάροχος σε βάρος των ανταγωνιστών του (log 1, log 2), τελικά είναι πολύ κοντά στην υλοποίησή του. Βέβαια εδώ τίθονται ερωτήματα ζωτικής σημασίας:
1) Αντέχει το backbone του ΕΔΕΤ όλο αυτό το φόρτο;
2) Το πρόγραμμα ορίζει πως η παροχή δε θα έχει ογκοχρέωση. Θα μείνει αυτό ή μήπως λόγω του 1) θα ξανασυζητηθεί;
3) Μήπως λόγω του 1) θα υπάρχουν κενά διαστήματα ή έλλειψη bandwith;

Για τους υπόλοιπους Έλληνες -μη φοιτητές- τι θα γίνει; Ήδη οι τιμές έχουν πέσει. Ωστόσο είναι ακόμα πολύ μακριά από τα ευρωπαϊκά επίπεδα και γι’ αυτό το λόγο είμαστε πλέον οι καλύτεροι πελάτες του ευρωπαϊκού δικαστηρίου (άρθρο στο log)! Βέβαια τελευταία όλο και περισσότερο θα ακούμε και τις περίφημες ασύρματες και δορυφορικές συνδέσεις (άρθρο στο log). Ωστόσο οι τιμές είναι απλησίαστες ειδικά για ιδιώτες!

Εν κατακλείδι, όλοι γνωρίζουμε το πόσο πίσω είμαστε στις τηλεπικοινωνίες τόσο στο ευρωπαϊκό όσο και στο διεθνές στερέωμα, ανάμεσα στις αναπτυσσόμενες και ανεπτυγμένες χώρες! Δυστυχώς αντί αυτό να αναγνωρίζεται από φορείς και πολιτεία, πολλές φορές είμαστε θύματα ειρωνίας και εξαπάτησης από συγκεκριμένα κέντρα! Οι δορυφορικές τηλεπικοινωνίες είναι πιθανόν το μέλλον, αλλά στην Ελλάδα δε ζούμε το παρόν των τηλεπικοινωνιών!!! Ας προσεγγίσουμε τα ευρωπαϊκά επίπεδα και μετά κοιτάμε και το μέλλον.