Το P2P εγινε κομμα

Μια ομάδα Σουηδών χρηστών προγραμμάτων ανταλλαγής αρχείων δημιούργησε μια κίνηση με την ονομασία Piratpartiet η οποία θα λάβει μέρος στις επόμενες Σουηδικές εκλογές με την προσδοκία να λάβει ένα ποσοστό της τάξης του 4%,(225.000 ψήφοι) και να εκλέξει βουλευτές στο Σουηδικό κοινοβούλιο.
Η Piratpartiet δηλώνει ότι τα μέλη της έχουν κουραστεί να θεωρούνται εγκληματίες και τρομοκράτες από τις αρχές λόγο της ανταλλαγής ορισμένων ανάξιων αρχείων από τα οποία δεν προσκομίζουν οι ίδιοι κανένα κέρδος,χωρίς παράλληλα να δημιουργούν και σε κανέναν οικονομική ζημία. Στο μανιφέστο του κόμματος, που είναι στα σουηδικά,λένε ότι είναι ενάντια στο να βλέπουν τον αναπτυσσόμενο κόσμο να λιμοκτονεί πολιτιστικά επειδή ο αναπτυγμένος κόσμος αρνείται να μοιραστεί την πνευματική ιδιοκτησία του.
Συνεχίζοντας αναφερουν ότι θα συγκρουστούν με την Wipo(η RIIA της Σουηδίας),και θα ακυρώσουν περαιτέρω συνθήκες και πολιτικές που εμποδίζουν την ελεύθερη ροή των πληροφοριων.Καταληγουν λέγοντας ότι θα παλέψουν ενάντια στην διατήρηση των στοιχείων των πολιτών από τις εταιρείες που θα συμβεί εξαιτίας του πανευρωπαϊκού νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα με πρόσχημα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
Αν και θεωρώ δύσκολο το κόμμα αυτό να καταφέρει να εισέλθει στο Εθνικό τους κοινοβούλιο δεν είναι διόλου απίθανο να καταφέρει να εισέλθει στην Ευρωβουλή λόγω της χαλαρότητας της ψήφου που διακρίνει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο τους πολίτες της Ένωσης προς αυτόν τον θεσμό.

http://www.theinquirer.net/?article=28671
Ο ιστοχωρος τους,

Hem