Το NOD32 σε Marfin Financial Group, International Life, ΕΚΑΒ, ΚΑΤ, Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής

Συνεχίζονται με αυξανόμενο ρυθμό οι εγκαταστάσεις του antivirus & antispyware NOD32 σε μεγάλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και σε δημόσιους φορείς υγείας. Στους καινούριους μεγάλους πελάτες της ADAOX, της εταιρείας που φέρνει το NOD32 στην Ελλάδα, περιλαμβάνονται: ο τραπεζικός και χρηματοοικονομικός όμιλος Marfin Financial Group (http://www.marfingroup.gr), ο ασφαλιστικός και χρηματοοικονομικός όμιλος International Life (http://www.inlife.gr), το ΕΚΑΒ (http://www.ekab.gr), το νοσοκομείο ΚΑΤ (http://www.kat-hosp.gr) και το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (http://www.psyhat.gr) .

Οι συμφωνίες αφορούν συνολικά σε σχεδόν 3000 άδειες, και αποσκοπούν στην πλήρη κάλυψη των αναγκών των εταιρειών από κακόβουλες εφαρμογές κάθε είδους. Πιο συγκεκριμένα, η εγκατάσταση αφορά σε άδειες χρήσης για υπολογιστές (workstations), διακομιστές (file και mail servers) και ηλεκτρονικές θυρίδες (mailboxes), καλύπτοντας μεγάλη ποικιλία λειτουργικών συστημάτων και προγραμμάτων εξυπηρέτησης αλληλογραφίας (Microsoft Exchange Server, Linux Mail Server, Linux File Server κ.ά.). Η διαχείριση και η ρύθμιση όλων των εγκαταστάσεων γίνεται κεντρικά, μέσω ειδικής εφαρμογής (Remote Administrator) που ελέγχει τις συσκευές από απόσταση, εξάγει αναφορές και παραλαμβάνει τις καινούριες εκδόσεις μέσω του internet χωρίς να απασχολούνται οι τελικοί χρήστες. Ας σημειωθεί, πως για την επίτευξη των συμφωνιών συνέβαλε σημαντικά το κανάλι συνεργατών της ADAOX στην Αθήνα. Για τη συμφωνία με την Marfin Financial Group μεσολάβησε η εταιρεία Computer Club, η εταιρεία Active Computers Systems ήταν αρωγός για τη συμφωνία με την International Life, για εκείνη με το ΕΚΑΒ η εταιρεία Pylones Hellas και για το ΚΑΤ η εταιρεία Systemlan.  

Για τις καινούριες συμφωνίες, ο Νεόφυτος Νεοφύτου, διευθύνων σύμβουλος της ADAOX, σχολίασε σχετικά: «Η χαμηλή κατανάλωση πόρων, η ταχύτητα, η λειτουργικότητα και οι δυνατότητες ανίχνευσης του NOD32 δεν το καθιστούν ιδανικό μόνο για τους gamers, αλλά και για τις μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις που αναζητούν αποτελεσματικές, ελαφριές και εύχρηστες λύσεις, οι οποίες διευκολύνουν τους it managers. Σύντομα θα ανακοινώσουμε και άλλες, μεγάλης κλίμακας εγκαταστάσεις του NOD32».

Το NOD32 (www.NOD32.gr) είναι η πολυβραβευμένη πλατφόρμα ασφάλειας της αμερικανικής εταιρείας ESET, που προσφέρει ολοκληρωμένη προστασία από ιούς, worms, trojans, προγράμματα spyware, adware, keylogger, riskware και phishing. Χάρη στα advanced heuristics (αλγόριθμοι εντοπισμού με τεχνητή νοημοσύνη), το Virus radar on-line (πρότυπο παρατηρητήριο ιών) και το σύστημα αμφίδρομης αυτοματοποιημένης επικοινωνίας ThreatSense, έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως το κορυφαίο πρόγραμμα αντιμετώπισης ψηφιακών απειλών. Το NOD32 απευθύνεται, με ανάλογες εκδόσεις, σε εταιρικούς και οικιακούς χρήστες. Υποστηρίζει όλες τις εκδόσεις των Windows και επιπλέον Windows XP και Windows Server 2003 στα 64 bits, Microsoft Exchange Server, MS-DOS, Unix, Linux (Workstations, File και Mail Server), Kerio (Mail Server και WinRoute Firewall), Novell Netware Server και Lotus Domino Server. Η τιμή διάθεσης του retail pack για οικιακούς χρήστες (1 άδεια χρήσης για 1 έτος) ανέρχεται στα 39 ευρώ, τελική τιμή, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Στην Ελλάδα διατίθεται από την εταιρεία ADAOX, μέσω εκτεταμένου δικτύου μεταπωλητών και συνεργατών.

Σχετικά με την ADAOX (www.adaox.com)
Η εταιρεία ADAOX συστήθηκε το 2001, με στόχο την προώθηση και τη διανομή κορυφαίων λογισμικών λύσεων ασφάλειας, στην περιοχή των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής. Σήμερα, διαθέτει ένα δίκτυο 200 συνεργαζόμενων εταιρειών σε 13 χώρες, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα προϊόντων Antivirus, Antispam, Web Filtering, Intrusion Detection και Internet Bandwith Optimization. Εδρεύει στην Κύπρο.

Σχετικά με την ESET (www.eset.com)
Η εταιρεία ESET ιδρύθηκε το 1992, με στόχο την ανάπτυξη και την υποστήριξη antivirus και security λογισμικού. Στο μακρύ κατάλογο των εταιρικών πελατών της συγκαταλέγεται και η Microsoft, που χρησιμοποιεί το NOD32 για να ελέγξει τα προϊόντα της, πριν τα διοχετεύσει στην αγορά. Η ESET εδρεύει στις ΗΠΑ, ενώ τα προϊόντα της είναι διαθέσιμα σε 60 χώρες, μέσω θυγατρικών (Βρετανία, Τσεχία, Σλοβακία) ή τοπικών συνεργατών.