To NOD32 αντιμετωπίζει ριζικά το καινούριο κενό ασφάλειας του MS Word

Η εταιρεία ADAOX ανακοινώνει ότι το antivirus & antispyware NOD32 παρέχει πλήρη προστασία από γνωστές και άγνωστες ψηφιακές απειλές που επιχειρούν να εκμεταλλευτούν το κενό ασφάλειας του Microsoft (MS) Word, το οποίο ανακαλύφτηκε πρόσφατα και για το οποίο η Microsoft δεν έχει εκδώσει ακόμη κάποια διορθωτική εφαρμογή (patch).

Η ESET, η εταιρεία που αναπτύσσει το NOD32, ήταν από τις πρώτες που εντόπισαν τον κίνδυνο και ανέπτυξε πολύ γρήγορα αντίμετρο (λύση) που αντιμετωπίζει ριζικά οποιαδήποτε προσπάθεια εκμετάλλευσης του κενού, τωρινή ή μελλοντική. Στην παρούσα φάση, η προσπάθεια εκμετάλλευσης εμφανίζεται μέσω μίας κακόβουλης εφαρμογής που έρχεται με e-mail, ως συνημμένο αρχείο του Microsoft Word, το οποίο μόλις ανοιχτεί από τον χρήστη εγκαθιστά στον υπολογιστή έναν trojan (δούρειο ίππο). Αυτός με τη σειρά του επιχειρεί να κατεβάσει από το internet άλλες κακόβουλες εφαρμογές, όπως spyware, adware κ.λπ.

Το αντίμετρο έχει ενσωματωθεί στο NOD32, μέσω internet update, από το πρωί της περασμένης Κυριακής (21/5) και οι χρήστες του προϊόντος δεν χρειάζεται να προβούν σε κάποια πρόσθετη ενέργεια. Βασίζεται, δε, σε αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης (advanced heuristics), προσφέροντας έτσι ενεργητική αλλά και προληπτική προστασία (proactive protection) στους χρήστες, έναντι οποιασδήποτε κακόβουλης εφαρμογής που ενδεχομένως εμφανιστεί στο μέλλον και επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί το ίδιο κενό ασφάλειας.

Η αποτελεσματικότητα του NOD32 έναντι της συγκεκριμένης ευπάθειας του Word επιβεβαιώνεται και από τον ανεξάρτητο ερευνητικό οργανισμό για θέματα ασφάλειας υπολογιστών, AV-Test.org. Ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού, Andreas Marx, σημείωσε σε επίσημη ανακοίνωση τα εξής: «Το NOD32 όχι μόνο ήταν ένα από τα πρώτα προϊόντα ασφάλειας που ενσωμάτωσε αλγοριθμικές τεχνικές αναγνώρισης (virus signatures) έναντι του συγκεκριμένου κινδύνου, αλλά και το πρώτο που ανιχνεύει μέσω ευρετικών τεχνικών ανάλυσης και αλγόριθμων τεχνητής νοημοσύνης (advanced heuristics) όλες τις μελλοντικές επιθέσεις που σχετίζονται με το κενό ασφάλειας του Word».

Το NOD32 (www.NOD32.gr) είναι η πολυβραβευμένη πλατφόρμα ασφάλειας της αμερικανικής εταιρείας ESET, που προσφέρει ολοκληρωμένη προστασία από ιούς, worms, trojans, προγράμματα spyware, adware, keylogger, riskware και phishing. Χάρη στα advanced heuristics (αλγόριθμοι εντοπισμού με τεχνητή νοημοσύνη), το Virus radar on-line (πρότυπο παρατηρητήριο ιών) και το σύστημα αμφίδρομης αυτοματοποιημένης επικοινωνίας ThreatSense, έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως το κορυφαίο πρόγραμμα αντιμετώπισης ψηφιακών απειλών. Το NOD32 απευθύνεται, με ανάλογες εκδόσεις, σε εταιρικούς και οικιακούς χρήστες. Υποστηρίζει όλες τις εκδόσεις των Windows και επιπλέον Windows XP και Windows Server 2003 στα 64 bits, Microsoft Exchange Server, MS-DOS, Unix, Linux (Workstations, File και Mail Server), Kerio (Mail Server και WinRoute Firewall), Novell Netware Server και Lotus Domino Server. Η τιμή διάθεσης του retail pack για οικιακούς χρήστες (1 άδεια χρήσης για 1 έτος) ανέρχεται στα 39 ευρώ, τελική τιμή, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Στην Ελλάδα διατίθεται από την εταιρεία ADAOX, μέσω εκτεταμένου δικτύου μεταπωλητών.

Σχετικά με την ADAOX (www.adaox.com)
Η εταιρεία ADAOX συστήθηκε το 2001, με στόχο την προώθηση και τη διανομή κορυφαίων λογισμικών λύσεων ασφάλειας, στην περιοχή των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής. Σήμερα, διαθέτει ένα δίκτυο 200 συνεργαζόμενων εταιρειών σε 13 χώρες, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα προϊόντων Antivirus, Antispam, Web Filtering, Intrusion Detection και Internet Bandwith Optimization. Εδρεύει στην Κύπρο.

Σχετικά με την ESET (www.eset.com)
Η εταιρεία ESET ιδρύθηκε το 1992, με στόχο την ανάπτυξη και την υποστήριξη antivirus και security λογισμικού. Στο μακρύ κατάλογο των εταιρικών πελατών της συγκαταλέγεται και η Microsoft, που χρησιμοποιεί το NOD32 για να ελέγξει τα προϊόντα της, πριν τα διοχετεύσει στην αγορά. Η ESET εδρεύει στις ΗΠΑ, ενώ τα προϊόντα της είναι διαθέσιμα σε 60 χώρες, μέσω θυγατρικών (Βρετανία, Τσεχία, Σλοβακία) ή τοπικών συνεργατών.

Σχετικές ιστοσελίδες

Όλα τα προηγούμενα δελτία τύπου για το NOD32 (στα ελληνικά)
http://www.presspoint.gr/source.asp?id=2629

Αναφορές ξένου τύπου για το NOD32
http://www.NOD32.com/about/press.htm

Βραβεία NOD32
http://www.NOD32.com/news/awards.htm

Δοκιμές ταχύτητας NOD32
http://www.eset.us/compare/

Σημεία διάθεσης στην Ελλάδα και συνεργάτες
http://www.adaox.com/howtobuy/nod32/greece.html

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το δελτίο τύπου παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον Χαράλαμπο Νικόπουλο, υπεύθυνο επικοινωνίας για την Ελλάδα και την Κύπρο, στο τηλ. 6932881530, e-mail babis@adaox.com.

Για κάθε άλλη πληροφορία παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον Δημήτρη Ράικο, διευθυντή πωλήσεων για την Ελλάδα, στο τηλ. 6947619502, e-mail draekos@adaox.com.