Το νέο Megabox έρχεται “μερικούς μήνες” μετά το Mega υποσχόμενο να αλλάξει την μουσική βιομηχανία

Με το επερχόμενο Megabox ο Kim Dotcom ελπίζει να θέσει τις μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες εκτός ανταγωνισμού. Η νέα μουσική υπηρεσία υπόσχεται να αλλάξει τις ισορροπίες στην μουσική βιομηχανία δίνοντας την δύναμη στους καλλιτέχνες και όχι στις δισκογραφικές εταιρείες, όπως γίνονταν μέχρι τώρα.

Το Megabox αναμένονταν να ξεκινήσει μαζί με το νέο Mega αλλά σύμφωνα με δήλωση του Dotcom θα χρειαστούν ακόμα μερικοί μήνες για να ετοιμαστεί η υπηρεσία. Το Megabox θα δίνει δημόσια πρόσβαση σε δωρεάν μουσική, ενώ το μερίδιο των καλλιτεχνών θα προέρχεται από διαφημίσεις.

Ο Dotcom πιστεύει πως αυτό το μοντέλο “δωρεάν μουσικής” έχει την δυνατότητα να μειώσει την πειρατεία μουσικής, δίνοντας ταυτόχρονα στους καλλιτέχνες την κατάλληλη αμοιβή για την δουλειά τους.

Τα έσοδα θα προέρχονται από την εφαρμογή Megakey την οποία θα πρέπει να εγκαταστήσουν οι χρήστες στους υπολογιστές τους σε αντάλλαγμα με δωρεάν μουσική. Το Megakey λειτουργεί σαν ένα πρόγραμμα μπλοκαρίσματος διαφημίσεων, μόνο που αντί να μπλοκάρει τις διαφημίσεις αντικαθιστά ένα μικρό ποσοστό τους με τις διαφημίσεις του Mega. Όσοι επιθυμούν να μην εγκαταστήσουν την εφαρμογή έχουν την εναλλακτική να πληρώσουν για να αγοράσουν την μουσική.

Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων θα πηγαίνει στους καλλιτέχνες ενώ το Megabox θα κρατάει ένα μικρό μερίδιο. Αυτό το μερίδιο ωχριά σε σχέση με τα αντίστοιχα που λαμβάνουν οι δισκογραφικές εταιρείες.

Ο Dotcom επισημαίνει ότι:
Αυτές οι νέες λύσεις θα επιτρέπουν στους δημιουργούς της μουσικής να εισπράττουν το 90% όλων των κερδών και να έχουν ένα πολύ σημαντικό εισόδημα από τα αναξιοποίητα μέχρι τώρα δωρεάν downloads.

Τέλος σύμφωνα με τον Dotcom αρκετοί κορυφαίοι καλλιτέχνες αναμένεται να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία για την διάθεση των τραγουδιών τους.

Πηγή: http://toptech4u.gr