Το λογισμικό SMART Ideas τιμήθηκε με το βραβείο 2008 Teachers’ Choice

Οι εκπαιδευτικοί επέλεξαν το λογισμικό  SMART Ideas σαν πρωτοποριακό εργαλείο διδασκαλίας


Kάλγκαρι, Αλβέρτα — 28 Φεβρουαρίου, 2008 — Η SMART Technologies ανακοίνωσε ότι το εκπαιδευτικό λογισμικό SMART Ideas™, έλαβε το βραβείο 2008 Teachers’ Choice στην κατηγορία Αίθουσα Διδασκαλίας: Λογισμικό και Υλικό. Έπειτα από δύο γύρους αυστηρής αξιολόγησης, το λογισμικό SMART Ideas αναγνωρίστηκε σαν ένα έξοχο εργαλείο εκπαίδευσης και παρουσιάστηκε στο τεύχος Ιανουαρίου 2008 του περιοδικού Learning. Το λογισμικό επιτρέπει στους χρήστες να αναπαριστούν οπτικά συνδέσεις μεταξύ ιδεών και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες όπως την ανάλυση, την οργάνωση, τον καθορισμό και την ανταλλαγή ιδεών. Είναι η πρώτη φορά που ένα προϊόν της SMART λαμβάνει ένα βραβείο  Teachers’ Choice.


Τα βραβεία Teachers’ Choice θεσμοθετήθηκαν το 1994 και διοργανώνονται κάθε χρόνο από το περιοδικό Learning. Οι αξιολογήσεις των υποψήφιων προϊόντων γίνονται αποκλειστικά από εκπαιδευτικούς, οι οποίοι  δοκιμάζουν την κάθε λύση στην πράξη στην αίθουσα διδασκαλίας και ανακηρύσσουν νικήτρια αυτή που ξεχωρίζει.   Το βραβείο αφορά προϊόντα με πλούσια ύλη διδασκαλίας, που είναι σχεδιασμένα για να ενισχύουν την αλληλεπίδραση μέσα στην αίθουσα. Η τελική κρίση καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό  από την  ποιότητα, την ευχρηστία, την καινοτομία και την όσο το δυνατόν καλύτερη εφαρμογή της λύσης στην διδασκαλία.  Τα βραβεία Teachers’ Choice αυτής της χρονιάς αναγνώρισαν τα καλύτερα βιβλία, βοηθήματα διδασκαλίας, εκπαιδευτικά παιχνίδια, λογισμικό, ιστοσελίδες και γενικά οτιδήποτε απαιτείται για την διδασκαλία στην αίθουσα.


“Eίμαστε ευχαριστημένοι που το λογισμικό SMART Ideas είναι στην φετινή λίστα των νικητών του Teachers’ Choice,” σημειώνει η κα. Heather Crews, υπεύθυνη των βραβείων       Teachers’ Choice. “Οι κριτές μας εντυπωσιάστηκαν από την καινοτομία και την ποιότητα αυτού του προϊόντος, όπως επίσης και από την ευκολία χρήσης του στην καθημερινή διδασκαλία στην αίθουσα.”


“Οι δάσκαλοι θέλουν τεχνολογία που να προσελκύει την προσοχή των μαθητών και να βελτιώνει την διδασκαλία” αναφέρει η κα  Nancy Knowlton, CEO της SMART. “To λογισμικό SMART Ideas software επιτρέπει στους μαθητές να έχουν πρόσβαση, να δημιουργήσουν και να εξελίξουν τις πληροφορίες σχετικά με το μάθημα με μεθοδολογία απολύτως κατανοητή σε καθέναν από αυτούς.”


Σχετικά με το λογισμικό SMART Ideas
Το λογισμικό SMART Ideas επιτρέπει στους εκπαιδευτικούς και τους διδασκόμενους να δημιουργούν πολυεπίπεδο υλικό διδασκαλίας, χρησιμοποιώντας πολύχρωμα σύμβολα, βέλη και εικόνες για να ενισχύσει το περιεχόμενο, το οποίο προέρχεται από όλα τα μαθήματα. Σε κάθε σύμβολο μπορεί να προστεθεί άπειρος αριθμός επιπέδων, μαζί με συνδέσεις σε αρχεία video και ήχου, σε έγγραφα,  σε φωτογραφίες, σε παρουσιάσεις και ιστοσελίδες. Το λογισμικό SMART Ideas περιέχει μια εκτεταμένη βιβλιοθήκη εικόνων και μια πολύγλωσση βιβλιοθήκη προτύπων, που περιλαμβάνει περίπου 5.000 θεματικές εικόνες και ακόμα μια συλλογή από ενσωματωμένα πρότυπα που βοηθούν τους εκπαιδευτικούς να εξοικονομούν χρόνο και να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των μαθητών στο μάθημα τους τους. Στο τέλος του μαθήματος, τα διαγράμματα και τα σχήματα , μπορούν να εξαχθούν στο Microsoft® Word, το Appleworks® ή να αποθηκευθούν σε αρχεία HTML για να αποσταλούν με e-mail  ή να τοποθετηθούν εύκολα σε ένα website. Το λογισμικό SMART Ideas μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε προσωπικούς υπολογιστές, ενώ συνεργάζεται ιδανικά με τους διαδραστικούς πίνακες SMART Board™ και την διαδραστική οθόνη αφής Sympodium™ .Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα:www.smarttech.com/smartideas


Σχετικά με την SMART Τechnologies
H SMART Technologies Inc είναι πρωτοπόρος στη διεθνή αγορά της εκπαίδευσης με τους εύχρηστους διαδραστικούς πίνακες και άλλα εργαλεία για ομαδική συνεργασία.  Η βραβευμένη σειρά διαδραστικών πινάκων SMART Board είναι η πιο διαδεδομένη στον κόσμο, λόγω της αναμφισβήτητης ποιότητας, των δυνατοτήτων παραμετροποίησης  και της ευχρηστίας τους. Οι διαδραστικοί πίνακες SMART Board χρησιμοποιούνται στην διδασκαλία περισσότερων από 18 εκατομμύρια μαθητών, σε περισσότερες από 600.000 αίθουσες διδασκαλίας που συναντάμε σε περισσότερες από 100 χώρες  ανά τον κόσμο.


Η SMART είναι μια ιδιωτική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1987. Με πάνω από 1.000 ανθρώπους προσωπικό, η εταιρεία εδρεύει στο  Κάλγκαρι, στην Αλβέρτα στον Καναδά και έχει  εγκαταστάσεις συναρμολόγησης στην Οτάβα, στο Οντάριο και γραφεία στη Βόννη στο Τόκιο στη Σαγκάη στη Νέα Υόρκη, στο Σικάγο και στην Ουάσινγκτον. Η SMART έχει κατοχυρώσει και διατηρεί μια μεγάλη γκάμα από πατέντες στις ΗΠΑ και τον Καναδά, ενώ πολλές άλλες ακόμα βρίσκονται σε στάδιο έγκρισης. Το 1992 η SMART υλοποίησε μια στρατηγική συμμαχία με την Intel® Corporation. Τα προϊόντα Smart διανέμονται μέσω εμπορικών συνεργατών στην Βόρεια Αμερική και αντιπροσώπων παγκοσμίως. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία SMART και τα προϊόντα της επισκεφθείτε την σελίδα http://www.smarttech.com.


                                                                              ###


Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Τεχνολογική Συστημάτων στο τηλ. 210-6017620 ή στο email: thal@technologica.gr