Το λεξικό της Ματζέντα και για Linux

Έκδοση για υπολογιστές που τρέχουν ανοικτό λογισμικό

Η “χρυσή έκδοση” μόνο για… Linux

Η εταιρεία Ματζέντα ανακοίνωσε την ολοκλήρωση και διάθεση του πρώτου ελληνικού ηλεκτρονικού λεξικού για υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Linux.

Πρόκειται για τη “Χρυσή Έκδοση – Αγγλικό-Ελληνικό-Αγγλικό ηλεκτρονικό μεταφραστικό λεξικό” το οποίο ήδη γνωρίζει εμπορική επιτυχία σε υπολογιστές με Windows.

Με την κίνηση αυτή εγκαινιάζεται μια νέα παραγωγική δραστηριότητα της εταιρείας, η οποία θα συνεχιστεί με άλλα λεξικά καθώς και νέα προϊόντα λογισμικού.

Συνεργασία με την ελληνική κοινότητα

Το νέο προϊόν της Ματζέντα είναι καρπός της μακράς συνεργασίας της Εταιρείας με την Ένωση Ελλήνων Χρηστών Ίντερνετ (www.eexi.gr), η οποία στηρίζει την διάδοση έργων ανοικτού λογισμικού σε επικοινωνιακό, χρηστικό και -το σημαντικότερο- νομικό επίπεδο καθώς η ΕΕΧΙ μέσω του νομικού της τμήματος αναπτύσσει άδειες χρήσης για προϊόντα και υπηρεσίες του χώρου.

Παράλληλα, για την επίλυση μικρών αλλά και μεγάλων προβλημάτων κατά την ανάπτυξη του “Λεξικού σε Linux” οι τεχνικοί της Ματζέντα αξιοποίησαν τη βοήθεια της ελληνικής κοινότητας ελεύθερου και ανοικτού λογισμικού.

Αξίζει να αναφερθεί ότι επειδή η βοήθεια της κοινότητας είναι δωρεάν, η Ματζέντα προσέφερε επίσης δωρεάν προϊόντα της σε όποιον βοήθησε στην ανάπτυξη της “Χρυσής Έκδοσης” σε Linux.

http://www.in.gr/tech/linuxlexicon.asp