Το κινητό τηλέφωνο μπράιγ

της Samsung κέρδισε το Χρυσό Βραβείο στα βραβεία IDEA 2006

Η Samsung Electronics Co., Ltd., ανακοίνωσε ότι το κινητό της τηλέφωνο με δυνατότητα ανάγλυφης γραφής και ανάγνωσης (μπράιγ) για ανθρώπους με προβλήματα όρασης (όνομα μοντέλου: Touch Messenger) κέρδισε το Χρυσό Βραβείο στο πλαίσιο των βραβείων βιομηχανικού σχεδιασμού IDEA (Industrial Design Excellence Awards), ένός από τους πιο αναγνωρισμένους διαγωνισμούς σχεδιασμού παγκοσμίως, με τη χορηγία της Ένωσης Βιομηχανικών Σχεδιαστών Αμερικής (Industrial Designers Society of America – IDSA) και του περιοδικού BusinessWeek. Παράλληλα, ο πρώτος projector στον κόσμο που λειτουργεί με μπαταρία (όνομα μοντέλου: Pocket Imager SP-P300MK) και ο φορητός ασύρματος projector (όνομα μοντέλου: Portable Digital Projector) της εταιρίας κέρδισαν το Ασημένιο Βραβείο στις κατηγορίες Business & Industrial Products και Design Explorations αντίστοιχα.

Η Samsung έχει κερδίσει συνολικά 19 βραβεία τα τελευταία πέντε χρόνια, σύμφωνα με τα στοιχεία των DEA, κατέχοντας έτσι την πρώτη θέση ως η εταιρεία με το μεγαλύτερο αριθμό βραβείων.

Το κινητό “Touch Messenger” είναι ένα προϊόν που σχεδιάστηκε από την Samsung Design China με έδρα την Σαγκάη στην Κίνα, μια χώρα με περίπου εννιά εκατομμύρια ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης. Το προϊόν αποτελεί ένα επιτυχημένο συνδυασμό της παγκόσμιας στρατηγικής σχεδιασμού της Samsung, που βασίζεται στη φιλοσοφία ότι η έμπνευση από τις τοπικές αγορές ανά τον κόσμο θα πρέπει να αποτελεί τη βάση για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη των προϊόντων ώστε να ανταποκρίνονται στις τοπικές ανάγκες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε χώρας.

Το καινοτόμο μοντέλο Touch Messenger επιτρέπει στους χρήστες με προβλήματα όρασης να στέλνουν και να λαμβάνουν γραπτά μηνύματα στη γλώσσα μπράιγ. Τα 3?4 πλήκτρα στο κινητό τηλέφωνο χρησιμοποιούνται σαν δύο πληκτρολόγια μπράιγ, και τα γραπτά μηνύματα είναι δυνατό να ελεγχθούν μέσω της οθόνης μπράιγ στο κάτω μέρος της συσκευής. Η εμπορική διάθεση του προϊόντος αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων με προβλήματα όρασης, που ανέρχονται σε 180 εκατομμύρια παγκοσμίως.

Το “Touch Messenger,” αποτελεί δείγμα της μελλοντικής κατεύθυνσης του σχεδιασμού της εταιρίας, που στοχεύει σε προϊόντα υψηλής τεχνολογίας προσανατολισμένα στον άνθρωπο.

ΠΗΓΗ: http://www.presspoint.gr/release.asp?id=92515

http://cybereddie.blogspot.com