Η Microsoft φαινεται οτι μετα απο καιρο αναζητησης,καταφερε να ερθει σε συμφωνια για την μεταφορα του πιο επιτυχημενου της παιχνιδιου της του Halo, στον κινηματογραφο.Διαφορα ρεπορταζ αναφερουν οτι ειναι πολυ κοντα το κλεισιμο της συμφωνιας,με τα κινηματογραφικα στουντιο της Universal και της Fox.
Πολλες εταιρειες ειχαν προσπαθησει στο παρελθον να ερθουν σε συμφωνια με την Microsoft για το γυρισμα της ταινιας,αλλα ολες εκαναν πισω μπροστα στις υψηλες απαιτησεις της.
Και ποιες ειναι αυτες?
Καταρχας ο προυπολογισμος της ταινιας να ξεκιναει απο τα 75 εκατομμυρια δολαρια,εξαιρουμενων των αμοιβων των ηθοποιων και των κομπαρσων.
Η ΜS θα λαβει με την υπογραφη του συμβολαιου δεκα εκατομμυρια δολαρια,θα εχει το 15% των κερδων της ταινιας,και τον κυριαρχο ρολο στο πως αυτη θα γυριστει.
Αχα,ξεχασα το πιο σημαντικο απο ολα,τα στουντιο θα πρεπει να πληρωσουν και εξηντα αεροπορικα εισητηρια πρωτης θεσης για τα στελεχη της MS που θα θελησουν να παρακουλουθησουν την πρεμιερα της ταινιας.
http://www.gamesindustry.biz/content_page.php?aid=9469
http://neowin.net/comments.php?id=28911&category=gamers