Το GOOGLE Translate μιλάει ελληνικά

Η Google ανακοίνωσε εχθες τη διάθεση της υπηρεσίας Google Translate στην ελληνική γλώσσα, αλλά και ενός νέου μεταφραστικού gadget που επιτρέπει την αυτόματη μετάφραση ιστοσελίδων.
Το Google Translate επιτρέπει στους ελληνόφωνους χρήστες να εντοπίζουν αποτελέσματα αναζήτησης ξένων ιστοσελίδων στη δική τους γλώσσα. Ειδικότερα, οι χρήστες της νέας αυτής υπηρεσίας μπορούν να μεταφράζουν αυτόματα συγκεκριμένες ιστοσελίδες ή αποσπάσματα κειμένου, αλλά και να πραγματοποιούν αναζητήσεις σε αγγλικές ιστοσελίδες χρησιμοποιώντας ελληνικές λέξεις κλειδιά και λαμβάνοντας τα αποτελέσματα μεταφρασμένα στα ελληνικά.
Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη μέσω του συνδέσμου «Γλωσσικά Εργαλεία» στην αρχική σελίδα της Google.
Παράλληλα, η Google παρουσίασε σήμερα και ένα νέο μεταφραστικό gadget που επιτρέπει σε ιδιοκτήτες websites να καθιστούν τις ιστοσελίδες τους άμεσα διαθέσιμες σε έως και 13 ξένες γλώσσες, προσθέτοντας απλώς μια γραμμή κώδικα HTML στο site τους.
Το μεταφραστικό Gadget προσφέρεται δωρεάν και ενσωματώνεται εύκολα σε οποιοδήποτε web site. Οι ιδιoκτήτες ιστοσελίδων που επιθυμούν μπορούν να επισκεφθούν τη διεύθυνση http://translate.google.com/translate_tools να επιλέξουν τη γλώσσα στην οποία είναι διαθέσιμη η ιστοσελίδα τους και η Google δημιουργεί αυτόματα μία γραμμή κώδικα που απαιτείται να προστεθεί στην ιστοσελίδα, ώστε οι χρήστες που την επισκέπτονται να μπορούν να μεταφράσουν αυτόματα το περιεχόμενό της.
Η τεχνολογία που στηρίζει τη λειτουργία μεταφρασμένης αναζήτησης της Google είναι η αυτόματη μετάφραση, ή μετάφραση με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή, την οποία έχει αναπτύξει η ερευνητική ομάδα της Google και τη χρησιμοποιεί και για τις λειτουργίες μετάφρασης ιστοσελίδας και κειμένου του Google Translate.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αυτόματη μετάφραση δεν προσφέρει τέλεια αποτελέσματα, αποτελεί όμως ένα πολύ καλό εργαλείο για οποιονδήποτε επιθυμεί να βρει και να δει πληροφορίες σε γλώσσες που δεν γνωρίζει καλά. Επιπλέον, η Google προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να προτείνουν τη δική τους εκδοχή της μετάφρασης, σε περίπτωση που κάποιο κείμενο δεν τους ικανοποιεί. Στόχος της Google είναι να αξιοποιεί τα σχόλια και τις διορθώσεις των χρηστών, ώστε να βελτιώνει διαρκώς την ποιότητα της υπηρεσίας Google Translate.
Οι διαθέσιμες μεταφράσεις είναι Αγγλικά από και προς: Ελληνικά, Αραβικά, Κινέζικα (παραδοσιακά), Κινέζικα (απλοποιημένα), Ολλανδικά, Γαλλικά, Ιταλικά Γερμανικά, Ιαπωνικά, Κορεατικά, Πορτογαλικά, Ρώσικα και Ισπανικά, και: Γαλλικά από και προς Γερμανικά.

Πηγη