Το επόμενο Microsoft Office θα τρέχει και online μέσω web browser

Η Microsoft ανάγγειλε στη διάσκεψη PDC ότι το επόμενο πακέτο του Microsoft Office θα περιλαμβάνει και εκδόσεις που θα τρέχουν μέσα από web browsers, για μερικά από τα γνωστότερα προϊόντα λογισμικού της σουίτας της όπως το Word, το Excel, το Powerpoint και το One Note.

Αυτές οι εκδόσεις θα έχουν λιγότερες δυνατότητες από τις αντίστοιχες desktop εφαρμογές, αλλά σύμφωνα με τη Microsoft θα έχουν τόσες λειτουργίες όσο και η αντίστοιχη σουίτα online εφαρμογών γραφείου της Google. Οι εφαρμογές θα επιτρέπουν στους χρήστες να δημιουργήσουν, να εκδώσουν και να συνεργαστούν σε έγγραφα του Microsoft Office μέσω του browser. Θα είναι συμβατές με τους browsers Internet Explorer, Firefox και Safari (δεν ειπώθηκε κάτι σχετικό για υποστήριξη του Google Chrome).

Η Microsoft διευκρίνισε ότι αυτές οι εφαρμογές θα χρησιμοποιούν HTML, AJAX, αλλά και Silverlight components.

Οι online εκδόσεις θα έχουν τα ίδια ονόματα με τις αντίστοιχες εφαρμογές υπολογιστών γραφείου (Word, Excel, κ.λπ.). Η ονομασία για αυτές τις εφαρμογές θα είναι "Office Web Applications" και θα είναι διαθέσιμες μέσω του Office Live, μια υπηρεσία που θα χρηματοδοτείται είτε μέσω διαφημίσεων είτε με συνδρομή. Στους επιχειρηματικούς χρήστες οι online εφαρμογές γραφείου θα προσφέρονται ως υπηρεσία συνδρομής που θα φιλοξενείται στους servers της Microsoft.

Πρόκειται να γίνει μια ιδιωτική επίδειξη της τεχνολογίας των online εφαρμογών γραφείου μέχρι το τέλος αυτού του έτους.

Όλα δείχνουν πως η Microsoft έστω και αργά αποφάσισε να μπει δυναμικά στον χώρο των online εφαρμογών κάτι που φαίνεται και από την προηγούμενη ανακοίνωση της για το Microsoft Azure – ένα cloud computing λειτουργικό.

Πηγή: readwriteweb.com

Εξωτερικά σχετικά links: