Την προσεχή άνοιξη τα πρώτα Blu-Ray Disc Drives από την Panasonic

H Panasonic ανακοίνωσε ότι την προσεχή άνοιξη θα κυκλοφορήσει στην αγορά Oδηγούς Blu-Ray Disc (BD Drives) για notebooks & desktop computers. Τα drives θα είναι ικανά να διαβάζουν και να εγγράφουν μονής και διπλής στρώσης δισκάκια Blu-Ray, καθώς και όλους τους τύπους εγγράψιμων DVDs & CDs που κυκλοφορούν ήδη στην αγορά. Τα drives, τα οποία θα είναι τα πρώτα του είδους τους παγκοσμίως, θα είναι διαθέσιμα για τους κατασκευαστές υπολογιστών μαζί με “γυμνά” (χωρίς θήκη) δισκάκια BD με χωρητικότητες 25 & 50 GB.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει την παραγωγή των οδηγών για PC τον Ιανουάριο 2006, ενώ για notebooks μέχρι τον Μάρτιο 2006. Θα υποστηρίζονται δισκάκια Blu-Ray μόνο ανάγνωσης (read-only), εγγράψιμα και επανεγγράψιμα, με την ταχύτητα εγγραφής για τα εγγράψιμα να καθορίζεται αρχικά σε 2Χ.

Αξιοσημείωτο είναι ότι μέχρι τώρα η Microsoft και άλλες εταιρείες, που έχουν δηλώσει την υποστήριξή τους στο αντίπαλο format HD-DVD, δήλωναν ότι η κυκλοφορία των Blu-Ray ήταν “πολλά χρόνια μακριά”, ωστόσο η ανακοίνωση της Panasonic θέτει τις “ανησυχίες” αυτές στο περιθώριο.

Εν τω μεταξύ, πληθαίνουν οι φήμες που θέλουν τον γίγαντα του Hollywood Warner Bros να υποστηρίζει το Blu-Ray, γεγονός που θα αποτελέσει ισχυρό πλήγμα για το ανταγωνιστικό HD-DVD format, ενόψει του ότι τον περασμένο Νοέμβριο η εταιρεία αυτή είχε ανακοινώσει επίσημα ότι θα υποστήριζε το HD-DVD.

Περισσότερα: http://arstechnica.com/news.ars/post/20051008-5405.html
http://www.techspot.com/news/19006-warner-brothers-backs-bluray.html
http://msnbc.msn.com/id/9610452/
http://www.blu-ray.com/
http://www.panasonic.co.jp/corp/news/official.data/data.dir/en051005-3/en051005-3.html