Τα Windows Vista δεν είναι δημοφιλή

Το νέο λειτουργικό σύστημα Windows Vista της Microsoft αποδεικνύεται λιγότερο δημοφιλές στους αγοραστές ηλεκτρονικών υπολογιστών από ότι τα Windows XP.
Τελευταία στοιχειά που προέρχονται από την ιδία την Microsoft, δείχνουν ότι τα Vista έχουν πουλήσει άνω των 100.000.000 κομματιών από πέρυσι τον Ιανουάριο που πρωτοκυκλοφορησαν. Αν και καταρχάς το νούμερο φαίνεται εντυπωσιακό, η αλήθεια είναι ότι αυτό αντιπροσωπεύει μόνο το 39% των νεων υπολογιστών που πουλήθηκαν πέρυσι σε αντίθεση με τα Windows XP που στον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας τους βρισκόντουσαν στο 67% των νέων υπολογιστών.
Παρά τις προσπάθειες από την μεριά της Microsoft πολλοί εταιρικοί αλλά και μεμονωμένοι χρηστές γύρισαν την πλάτη στο νέο λειτουργικό – λογω των ανησυχιών τους για τις απαιτήσεις των Vista, αλλά και την ασυμβατότητα αυτών με παλαιότερες εφαρμογές.
Συμφώνα με μια έκθεση που δημοσιεύτηκε από το “Ιnformation Week” περυσι, το το 30% των εταιρικών πελατών δεν έχουν κανένα σχέδιο να αναβαθμίσουν ποτε τους εταιρικούς τους υπολογιστές με τα Vista.

ΠΗΓΗ: “Ιnformation Week”