Τα Προϊόντα της BitDefender Εντοπίζουν το JS.Blackworm.A Worm του Yahoo Email

Προς το Παρόν Απόδειξη Επινόησης Αβλαβούς Worm αλλά Ενδεχόμενο για Πραγματικό Κίνδυνο Μελλοντικά

Βουκουρέστι, Ρουμανία – 20 Ιουνίου 2006 – Η BitDefender®, βραβευμένη εταιρεία διάθεσης αντι-ιοτικών λογισμικών και λύσεων για την ασφάλεια δεδομένων, ανακοίνωσε σήμερα ότι οι πελάτες της μπορούν να ανιχνεύσουν το νέο JS.Blackworm.A worm το οποίο έχει καταφέρει να εξαπλωθεί μέσω μιας απειλής για την οποία δεν έχει ακόμα κυκλοφορήσει patch και η οποία εντοπίζεται στο Yahoo Mail.

Το worm εξαπλώνεται μέσω Javascript μέσω μιας απειλής που εντοπίζεται στα Yahoo και Yahoo Groups emails, έχοντας τη δυνατότητα να μολύνει δυνητικά περισσότερους από 100 εκατομύρια Yahoo χρήστες σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι χρήστες της νέας beta έκδοσης του Yahoo Mail δεν επηρεάζονται από το συγκεκριμένο worm. Μόλις ανοιχτεί ένα μολυσμένο email, το worm αυτόματα εκτελεί και επιχειρεί να συγκεντρώσει και να έρθει σε επαφή με όλες τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις που εμπεριέχουν είτε μία @yahoo.com είτε μία @yahoogroups.com διεύθυνση. Επί του παρόντος σχεδιασμένο μόνο ως απόδειξη μιας επινόησης ύποπτων κινήσεων και όχι εμπεριέχοντας κάποιο καταστροφικό φορτίο, το worm σχεδιάστηκε προκειμένου να ελέγξει μονάχα πόσο καλά θα μπορούσε να εξαπλωθεί μέσω της συγκεκριμένης απειλής.

Η BitDefender παρείχε στους πελάτες της τη δυνατότητα να ανιχνεύσουν το worm μόλις αυτό εντοπίστηκε μεταξύ των διαφόρων ιών. Μετά την ανίχνευση, το μόνο που χρειάζεται είναι μια απλή ανίχνευση των μολυσμένων emails.

“Πρόκειται για ένα πολύ καλά γραμμένο worm το οποίο αν και αβλαβές αυτή τη στιγμή, ανοίγει το κουτί της Πανδώρας για πιθανές μελλοντικές ύποπτες κινήσεις που θα στοχεύουν στο Yahoo Mail. Ο σχεδιαστής προφανώς και κατέχει ιδιαίτερα το χώρο του διαδικτυακού προγραματισμού και τη συγκεκριμένη αδυναμία, και αποτελεί ένα ακομα παράδειγμα οργανώσεων για εγκληματικές ύποπτες κινήσεις που χρησιμοποιούν καλύτερα εκπαιδευμένους σχεδιαστές,” ανέφερε ο Bogdan Dumitru, Επικεφαλής Τεχνικού Τμήματος της BitDefender. “Και πάλι στη BitDefender δείξαμε ότι είμαστε καλύτεροι και από τον πιο ικανό προγραμματιστή ιών και ότι οι πελάτες μας ήταν ασφαλείς από αυτήν την απειλή μέσα σε λίγα λεπτά από τη στιγμή που αυτή εντοπίστηκε.”

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το JS.Blackworm.A worm, επισκεφθείτε το site: http://www.bitdefender.com/VIRUS-246957-en–JS.Blackworm.A.html

Σχετικά με την BitDefender®

Η BitDefender™ αποτελεί μία διακεκριμένη Ευρωπαϊκή εταιρεία διάθεσης λύσεων ασφάλειας που ικανοποιεί τις απαιτήσεις προστασίας του σημερινού περιβάλλοντος της πληροφορικής. Η εταιρεία παρέχει μία από τις ταχύτερες και αποτελεσματικότερες αντι-ιοτικές καθώς και προστασίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σειρές της αγοράς, θέτοντας νέα κριτήρια για την έγκαιρη ανίχνευση απειλών καθώς και για την απλή εγκατάσταση, χρήση και αναβάθμιση. Η BitDefender παρέχει αποτελεσματική διαχείριση των απειλών σε περισσότερους από 41 εκατομμύρια οικιακούς και εταιρικούς χρήστες σε περισσότερες από 100 χώρες. Η BitDefender έχει γραφεία στις ΗΠΑ, στη Γερμανία, στην Ισπανία και στη Ρουμανία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την BitDefender μπορείτε να επισκεφτείτε το site : http://www.bitdefender.com.

Στοιχεία Επικοινωνίας
Calliope DESINIOTI
Open2Europe
+33 1 55 02 14 72
c.desinioti@open2europe.com