Συσκευές σάρωσης σώματος στο Λονδρέζικο Mετρό

Στη σωματική σάρωση καταφεύγουν οι βρετανικές Αρχές για να προστατεύσουν τους επιβάτες, αλλά κυρίως, το χαμένο γόητρο του βρετανικού Μετρό μετά τις επιθέσεις των τρομοκρατών.

Η Εταιρεία QinetiQ ανέλαβε να τοποθετήσει συσκευές σάρωσης στους 270 σταθμούς του αγγλικού Μετρό στους επόμενους 18 μήνες.

Το κόστος θα είναι από 217 χιλιάδες μέχρι 2,9 εκατομμύρια ευρώ ανά εγκατάσταση, ανάλογα με τις εισόδους και τις ιδιαιτερότητες του κάθε σταθμού.

Πρόθεση των Βρετανών είναι να γίνονται ταχύτατοι σωματικοί έλεγχοι, ώστε να μην δημιουργούνται ουρές, οι οποίες αποτελούν στόχο για βομβιστές-καμικάζι.

Ήδη από τις 12 Ιουλίου 2005, η ασφάλεια του Μετρό στο Λονδίνο έχει εφοδιαστεί με φορητούς σαρωτές σώματος και διενεργεί τυχαίους ελέγχους στο επιβατικό κοινό.

Οι μόνιμες συσκευές σάρωσης σώματος θα έχουν τη δυνατότητα να ανιχνεύσουν όπλα καθώς και εκρηκτικές ύλες κρυμμένες στα ρούχα ή στις αποσκευές των ταξιδιωτών.

Το σύστημα λειτουργεί με μέτρηση της ατομικής σωματικής ακτινοβολίας καθώς, με τη χρήση των ειδικών συσκευών, εντοπίζεται κάθε αντικείμενο που παρεμβαίνει στη διάχυση της ακτινοβολίας.

Πηγή: http://www.in.gr/tech/london-tube-body-scanners.asp
Περισσότερα: http://www.qinetiq.com