Στο στόχαστρο worm το Google Search

Στο στόχαστρο worm το Google Search μέσω των peer-to-peer προγραμμάτων.

Το worm κατορθώνει να μολύνει τα PC ανακατευθύνοντάς τα σε μια σελίδα αναζήτησης παρόμοια με τα αποτελέσματα για την αναζήτηση Google.
Στη σελίδα αυτή έχουν ενσωματωθεί στοιχεία adware και malware.
Το worm διαδίδει μέσω των peer-to-peer προγραμμάτων, όπως το Shareaza και το Imesh και προς το παρόν έχει εμφανιστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Χιλή, όπως αναφέρει η PandaLabs.
Η PandaLabs ‘τράκαρε’ αρχικά αυτό το worm την Τετάρτη. Όταν το λογισμικό που διαδίδει αυτό το worm εγκατασταθεί στα PCs των χρηστών, τους παρουσιάζεται σαν μια σελίδα παρόμοια με την Google Search, όταν προσπαθούν να έχουν πρόσβαση στην σελίδα. Αυτή η πλαστή σελίδα φιλοξενείται σε έναν κεντρικό υπολογιστή στη Γερμανία.

Ο Luis Corrons, διευθυντής της PandaLabs, δήλωσε, “ο δημιουργός αυτού του worm έχει εκμεταλλευθεί τη σημασία μιας επιχείρησης που εμφανίζεται μεταξύ των πρώτων-πρώτων συνδέσεων στα αποτελέσματα αναζήτησης. Οι στόχοι του δεν είναι άλλοι εκτός από το να αυξήσουν τις επισκέψεις στις σελίδες που συνδέονται από το δημιουργό αυτού του malware ή να κερδίσουν ένα εισόδημα από τις επιχειρήσεις που θέλουν να εμφανιστούν στα πρώτα-πρώτα αποτελέσματα … και στις δύο περιπτώσεις, το κίνητρο του συντάκτη αυτού του malware είναι καθαρώς οικονομικό.”
Η Panda είπε ότι η σελίδα είναι ένα ακριβές αντίγραφο της Google και προσφέρεται σε 17 γλώσσες.

http://www.earthtimes.org/articles/show/4050.html
http://www.vnunet.com/vnunet/news/2142442/worm-creates-fake-google-site