Στο PC WORLD Ιουνίου που κυκλοφορεί: Κατασκευάσαμε τον ταχύτερο υπολογιστή στο κόσμο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:
Το PC WORLD, το Νο 1 περιοδικό τεχνολογίας στον κόσμο, με περηφάνια ανακοινώνει ότι κατασκεύασε το ταχύτερο PC στον κόσμο, κατακτώντας πολλαπλά ρεκόρ επιδόσεων, βάση απόλυτα έγκυρων και διεθνώς αναγνωρισμένων μετροπρογραμμάτων (benchmarks).

Μετά από 20 ημέρες δοκιμών στις εγκαταστάσεις των Personal Computer Laboratories, όπου χρησιμοποιήθηκαν 3 επεξεργαστές, 3 mainboards, 2 ζεύγη μνημών και 4 τροφοδοτικά, η τεχνική ομάδα του PC WORLD πέτυχε την κατασκευή του ταχύτερου PC παγκοσμίως!

Τα κορυφαία αποτελέσματα της προσπάθειας της ομάδας του περιοδικού ήταν πολλαπλά:

1. Κατασκευάσαμε το ταχύτερο PC, από πλευράς υπολογιστικής ισχύος, σύμφωνα με το παγκοσμίως αναγνωρισμένο μετροπρόγραμμα (benchmark) PC Mark 2004 της FutureMark

2. Αυξήσαμε τη συχνότητα λειτουργίας του νέου Pentium D, επεξεργαστή διπλού πυρήνα της Intel, κατά 50%.

3. Πετύχαμε την υψηλότερη παγκοσμίως επίδοση για επεξεργαστή μονού πυρήνα, ξεπερνώντας τα 5GHz με έναν Pentium 4 3,73 EE.

Σημειώνεται ότι το σύστημα που πέτυχε την υψηλότερη παγκοσμίως επίδοση, ήταν πλήρως λειτουργικό και σταθερό στη λειτουργία του, τόσο με τις τρομακτικά απαιτητικές ρυθμίσεις που του επιβάλλαμε κατά τις δοκιμές, όσο και μετά το πέρας των δοκιμών.

Συντελεστές των δοκιμών

PC Mark: Διεθνές αναγνωρισμένο benchmark της Futuremark που αξιολογεί την απόδοση ενός υπολογιστή. Το επίσημο site της Futuremark έχει δεχτεί περισσότερα από 750.000 αποτελέσματα, με τη κορυφή να καταλαμβάνει η σύνθεση του PC WORLD με 9073 PC Marks.

Επεξεργαστές: Χρησιμοποιήθηκε ένας Pentium 4 Extreme Edition 3,73GHz μονού πυρήνα ο οποίος άγγιξε τα 5,2GHz, σε πλήρως λειτουργική κατάσταση. Επίσης χρησιμοποιήθηκε και ο νέας γενιάς διπλού πυρήνα Pentium D 3,2GHz Extreme Edition, με τον οποίο επιτύχαμε την πρώτη θέση με συχνότητα λειτουργίας τα 4,7GHz.

Ψύξη: Το σημαντικότερο υποσύστημα που χρησιμοποιήσαμε ήταν το Vapochill LS, ένα σύστημα ψύξης που λειτουργεί με σύστημα φρέον, επιτυγχάνοντας ψύξη στους -40ο C και άμεση απαγωγή των τεραστίων ποσόν θερμότητας που εκλύουν οι επεξεργαστές σε αυτά τα επίπεδα συχνοτήτων.

Μνήμη: Για τις μετρήσεις μας χρησιμοποιήσαμε μνήμες της Geil, από τη σειρά Ultra X. Από την ονομαστική ταχύτητα των 533MHz με «επιθετικά» timings άγγιξαν τα 866MHz.

Εμπειρία: Η τεχνική ομάδα του PC WORLD πέτυχε τις κατάλληλες κινήσεις όσον αφορά στις ρυθμίσεις FSB, μνήμης και τάσεων λειτουργίας επιτυγχάνοντας τον βέλτιστο συνδυασμό που επέτρεψε την κατάληψη της παγκόσμιας πρωτιάς με πλήρως λειτουργικό (και σταθερό στη λειτουργία του) σύστημα.

http://www.presspoint.gr/release.asp?id=65176
http://www.itpublications.gr
http://www.pcw.gr/