Sony Home και social network sites

Η Sony κυκλοφορεί το δικό της «Second life» με την ονομασία «Home»

Οι παίχτες του Playstation 3 σύντομα θα είναι δυνατόν να συναντούν, συζητούν και να μοιράζονται περιεχόμενο με φίλους μέσα σε ένα πλήρες τρισδιάστατο περιβάλλον.
Το Home είναι παρόμοιο με τη γνωστή 3D εξομοίωση Second Life, που σημειώνει τεράστια επιτυχία και κυκλοφορεί για PCs και Macs. Οι παίχτες μπορούν και στο Home να φτιάξουν τους δικούς τους εικονικούς χαρακτήρες, τους γνωστούς πλέον avatars, να τους αγοράζουν και να τους ντύνουν με νέα ρούχα και να δημιουργούν και να εξοπλίζουν τα δικά τους σπίτια. Αυτού του είδους οι εφαρμογές παρουσιάζονται ως διαδικτυακές υπηρεσίες και όχι ως παιχνίδια, συγκεκριμένα αναφέρονται ως «3D social networking services»
Μάλιστα η Sony ήδη δίνει την δυνατότητα σε όσες εταιρείες θέλουν να διαφημιστούν μέσα στο παιχνίδι να μπορούν να «νοικιάζουν» χώρο και να προβάλουν σε αυτόν video υψηλής ποιότητας, προωθώντας έτσι τα προϊόντα τους. Από εκεί πιστεύει η Sony πως θα έχει και τα περισσότερα έσοδα.
Μάλιστα οι υπεύθυνοι της Sony, δήλωσαν πως τέτοιου είδους υπηρεσίες που δίνουν την δυνατότητα σε παίχτες να επικοινωνούν, να μοιράζονται και ανταλλάσουν δεδομένα τα οποία οι ίδιοι δημιουργούν, αλλά και να συναλλάσσονται, θα γνώριζαν τεράστια επιτυχία σε ήδη γνωστά κοινωνικά δίκτυα όπως το MySpace και το FaceBook. Με απλά λόγια σημαίνει πως πολλοί σύντομα μπορεί να δούμε τέτοιες υπηρεσίες να προστίθενται στα υπάρχοντα social network sites που τα τελευταία χρόνια εξαπλώνονται ραγδαία και σημειώνουν τεράστια επιτυχία και έχουν τρομερή κίνηση χρηστών.
Για να δείτε για τι αριθμούς χρηστών μιλάμε, ρίξτε μια ματιά εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_social_networking_websites
Το MySpace έχει 161.100.000 εγγεγραμμένους χρήστες – μέλη, orkut 44.000.0000, Bebo 31.500.000, Facebook 16.000.000, οπότε λογικό είναι κάποιοι να βλέπουν πως μπορούν να υπάρχουν και μεγάλα οικονομικά οφέλη μέσα σε τόσο τεράστιες κοινότητες, πολλές φορές μάλιστα κατηγοριοποιημένων σε συγκεκριμένα target groups. Για παράδειγμα υπάρχουν social networks για τουρισμό, για σχέσεις, για μαθητές, για μουσική, για δημοσιογραφία κ.α. πράγμα που σημαίνει πως μια διαφήμιση ενός νέου μουσικού CD σε ένα social network μουσικής λογικά θα κάνει περισσότερες πωλήσεις από ότι σε ένα άλλο για παράδειγμα τουρισμού.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/technology/6429039.stm