Σοβαρό πρόβλημα στο Slipstream του Windows XP SP2 Greek

To SP2 για τα Windows XP Ελληνική έκδοση έχει σοβαρά προβλήματα όταν πρόκειται να γίνει Slipstreamed ώστε να πετύχουμε την δημιουργία CDROM εγκατάστασης με ενσωματωμένο το SP2.

Στην αγγλική έκδοση δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα και η όλη διαδικασία ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα.

Στην πρώτη δόκιμη που έκανα με το SP2 και ενώ η διαδικασία που ακολούθησα ήταν η ίδια (κάτι που στο παρελθόν έχω κάνει πολλές φορές) όλα έδειξαν να ολοκληρώνονται κανονικά και εν τέλει το CD μπουταρε κανονικά.

Κατά την έναρξη της Phase1 της εγκατάστασης όμως, ζητήθηκε ένα αρχείο sys το οποίο έλειπε από το CD! Αυτό βέβαια διέκοψε την εγκατάσταση.

Ακολούθως με τη βοήθεια του WinDiff ανακάλυψα πως το CD των XP RTM και το CD με το ενσωματωμένο SP2 είχαν μια σημαντικότατη διάφορα. ενώ τα αρχεία που έπρεπε να γίνουν UPDATE είχαν γίνει κανονικά, πολλά από αυτά που υπήρχαν στην RTM έκδοση των XP δεν υπήρχαν καν στην SP2.

Χειροκίνητα πλέον και με τη χρήση του WINISO μετέφερα τα ελλιπή αρχεία από το RTM CD στο ISO Image της SP2. Το Setup αυτή τη φορά ολοκληρώθηκε αλλά με παρά πολλά errors Κατά την εγκατάσταση και αφήνοντας στο τέλος ένα σύστημα το οποίο ήταν στην καλύτερη περίπτωση άχρηστο, με ελλείψεις ακόμα και σε βασικά συστατικά των XP.

Μετά από αυτή την ανακάλυψη επικοινώνησα με την Microsft Hellas όπου και ρώτησα εάν είχαν μπει στην διαδικασία να ελέγξουν Κατά πόσο το SP2 γίνεται Slipstreamed. Αφού μου απάντησαν πως δεν είχαν δοκιμάσει τους απέστειλα email με το πρόβλημα και την αναλυτική αναφορά του WinDiff.

Μετά από αρκετά μεγάλο διάστημα δεν έχω λάβει ακόμη καμία απάντηση.

Link προς το SP2 Administrative
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=el&FamilyID=049C9DBE-3B8E-4F30-8245-9E368D3CDB5A