ΣΕ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ 3 ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ ΤΟΥ ΟΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ 4 ΜΗΝΕΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΕΕΤΤ

Δελτίο Τύπου: «Φραγή» στις επιλογές των καταναλωτών για ευρυζωνικές υπηρεσίες

Αθήνα, 28 Ιανουαρίου 2009 – Τέσσερις μήνες περιμένει ο ΟΤΕ την ΕΕΤΤ να εγκρίνει συνδυαστικά πακέτα του, που αφορούν σε ευρυζωνικές υπηρεσίες και τηλεφωνία.

Στις 29 Σεπτεμβρίου 2008, ο ΟΤΕ κατέθεσε στην ΕΕΤΤ τα παρακάτω οικονομικά πακέτα που προσφέρουν φθηνότερη επικοινωνία και ευρυζωνικές υπηρεσίες:

    * Τη διάθεση ειδικής προσφοράς douple play που περιλαμβάνει σε μία ενιαία τιμή από 40,90 ευρώ και πάγιο γραμμής και απεριόριστες αστικές και υπεραστικές κλήσεις και δωρεάν χρόνο ομιλίας προς κινητά και ευρυζωνική σύνδεση, που εξασφαλίζει συνολική έκπτωση έως και 31% στους πελάτες
    * Την παροχή δωρεάν χρόνου ομιλίας από σταθερό ΟΤΕ προς κινητά σε πελάτες των προγραμμάτων OTE talk και Conn-x talk
    * Την παροχή απεριόριστης χρήσης διεθνούς τηλεφωνίας προς σταθερά τηλέφωνα 46 επιλεγμένων χωρών με 6 ευρώ/μήνα.

Μέχρι σήμερα, 4 μήνες μετά, η ΕΕΤΤ ούτε έχει δώσει έγκριση ούτε έχει απορρίψει τα παραπάνω πακέτα:

    * Αρχικά χρονοτρίβησε ζητώντας παραπάνω στοιχεία, τα οποία και απέστειλε ο ΟΤΕ.
    * Στη συνέχεια, το Δεκέμβριο του 2008, η ΕΕΤΤ ενημέρωσε προφορικά τον ΟΤΕ ότι για να εγκρίνει την ειδική προσφορά douple play θα πρέπει να αυξήσει τις προτεινόμενες τιμές. Η ΕΕΤΤ, χρησιμοποιώντας ένα μοντέλο που ουδείς γνωρίζει, έβγαλε το συμπέρασμα ότι οι ανταγωνιστές μας, εξαιτίας των προτεινόμενων από τον ΟΤΕ τιμών, δεν μπορούν να παρέχουν τις ίδιες υπηρεσίες σε χαμηλότερη τιμή. Αυτό συνέβη τη στιγμή που στην αγορά διατίθενται από τους ανταγωνιστές του ΟΤΕ παρόμοια πακέτα με χαμηλότερη τιμή.
    * Στο τέλος Δεκεμβρίου 2008, ο ΟΤΕ έστειλε νέα επιστολή επισημαίνοντας τα ερωτηματικά που δημιουργούνται από τον αδιαφανή τρόπο που η ΕΕΤΤ ελέγχει τις τιμές του και αντιπρότεινε έγκριση των πακέτων με αύξηση 1 ευρώ. Μέχρι σήμερα, τέλος Ιανουαρίου 2009, η ΕΕΤΤ δεν έχει δώσει ουδεμία απάντηση στον ΟΤΕ.

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η πρωτοφανής καθυστέρηση στην εμπορική διάθεση νέων οικονομικών προγραμμάτων από τον ΟΤΕ, περιορίζοντας ουσιαστικά τις δυνατότητες επιλογής των πελατών και καθιστώντας αδύνατο κάθε προγραμματισμό του ΟΤΕ.

Πως δικαιολογείται η στάση αυτή της ΕΕΤΤ, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για πακέτα που συμβάλουν:

    * στη συνεχιζόμενη ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας που αποτελεί εθνικό στόχο και
    * στη μείωση του λογαριασμού των καταναλωτών και μάλιστα σε μία περίοδο στενότητας για τη μέση οικογένεια;
 

http://www.ote.gr/portal/page/portal/OTEGR/MediaOffice/PressReleasesAnnouncements/2009_press_releases_announcements_basket/ekremotita_paketwn