Ψηφιακή τηλεόραση από σήμερα για την ΕΡΤ.

Στην εποχή της ψηφιακής τηλεόρασης μπήκε από σήμερα, 16 Ιανουαρίου 2006, στις 12:00 το μεσημέρι, η ΕΡΤ. Η έναρξη του δοκιμαστικού προγράμματος, το οποίο θα διαρκέσει για τα επόμενα δύο χρόνια, θα γίνει καταρχήν στην περιοχή της Αττικής από το κανάλι 48 του Υμηττού. Τα κανάλια που θα εκπέμπονται θα είναι το “Πρίσμα Πλας”, “Σινέ Πλας” και “Σπορ Πλας”, από τα οποία πρώτο ξεκινά τη λειτουργία του το “Πρίσμα Πλας” με τα άλλα δύο να ακολουθούν μέχρι το Μάιο.

Ως μέλος της EBU, η ΕΡΤ είναι υποχρεωμένη μέχρι το 2012 να σταματήσει την οποιαδήποτε εκπομπή αναλογικού σήματος.

Το μόνο που χρειάζεστε για να δείτε τα νέα κανάλια, είναι ένας απλός αποκωδικοποιητής, ενώ δε θα υπάρχει κάποια άλλη χρέωση. Με το ξεκίνημα της δοκιμαστικής λειτουργίας των νέων καναλιών, η ΕΡΤ θα προχωρήσει στη διάθεση μικρού αριθμού αποκωδικοποιητών σε επιλεγμένες οικογένειες ατόμων με αναπηρίες.

Εμείς, αν και επικροτούμε την απόφαση της κρατικής ραδιοτηλεόρασης να παρέχει επιτέλους νέας γενιάς ψηφιακές υπηρεσίες, προς το παρόν θα σχολιάσουμε την έλλειψη φαντασίας από τους υπεύθυνους της ΕΡΤ, οι οποίοι αποφάσισαν να ονομάσουν τη νέα γενιά των ψηφιακών καναλιών “Πρίσμα Πλας”, “Σινέ Πλας” και “Σπορ Πλας” με το Πλας μάλιστα να αναγράφεται στα ελληνικά [τουλάχιστον στο site της ΕΡΤ].

ΠΗΓΗ: http://news.ert.gr/1/199612.asp

http://www.e-pcmag.gr/modules/news/article.php?storyid=1586