Πρόταση βιβλίου: Εσύ είσαι … και να το θυμάσαι… του Έκτορα Ιωάννου

Ένα βιβλίο αφιερωμένο στη νέα εποχή, στον εικονικό έρωτα μέσω του facebook. Ο Έκτορας Ιωάννου στην πρώτη του συγγραφική προσπάθεια αγγίζει με καταπληκτικό και παράλληλα ρεαλιστικό τρόπο την σύγχρονη πραγματικότητα και τις σχέσεις των ανθρώπων όχι με το πατροπαράδοτο τρόπο αλλά μέσω της νέας πραγματικότητας. Μέσω ενός υπολογιστή….

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Ο Πέτρος, περιπλανώμενος στον εικονικό κόσμο του Facebook, «συναντά» μια άγνωστη κοπέλα, τη Λίνα, το βλέμμα της οποίας τον μαγνητίζει και πλημμυρίζει το μυαλό του με εικόνες από άλλες εποχές. Το αίτημα φιλίας του γίνεται αποδεκτό και ένα περίεργο εγκεφαλικό παιχνίδι αρχίζει μεταξύ τους. Η Λίνα σαν σύγχρονη Σφίγγα τον προκαλεί συνεχώς με τα αινίγματά της.

Ο Πέτρος σαν ένας πραγματικός Οιδίποδας έξω από τις πύλες της απαντά σε κάθε πρόκληση.Το παιχνίδι του μυαλού και των αισθήσεων εξελίσσεται και ξεφεύγει από τον εικονικό κόσμο του διαδικτύου. Θεσσαλονίκη, Ρέθυμνο, Αθήνα, οι δυο τους πότε στο ρόλο του κυνηγού και πότε του θηράματος αψηφούν κάθε λογική και παραδίνονται ο ένας στον άλλο.

Υπάρχουν όρια στον έρωτα και αν ναι, ποιος ορίζει τις συνέπειες όταν αυτά ξεπεραστούν;
Τι θα συμβεί όταν τα θέλω μπερδευτούν με τα πρέπει και ο κόσμος του ονείρου γίνει πραγματικότητα;
Αν ήξερες ότι ένα απλό κλικ στην οθόνη του υπολογιστή μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου για πάντα, θα το τολμούσες;

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Ο Έκτορας Ιωάννου γεννήθηκε το 1971 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Τελείωσε το Λύκειο στην Αλεξανδρούπολη και αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου της Κρήτης, με έδρα το Ρέθυμνο, το Σεπτέμβριο του 1994. Από το 1997 ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Το «Εσύ είσαι… και να το θυμάσαι» είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.

Bιβλιοπωλείο Θεσσαλονίκης
Πώληση Χονδρική-Λιανική
Aρμενοπούλου 27, 54635 Θεσσαλονίκη
Τηλ (2310) 203720, Fax (2310) 211305

Bιβλιοπωλείο Aθηνών
Ένωση Εκδοτών Βιβλίου Θεσσαλονίκης
Στοά του βιβλίου – Πεσμαζόγλου 5, 10564 Aθήνα
Τηλ & Fax (210) 3211 097

Αποθήκη Αθηνών
Πώληση Χονδρική
Aσκληπιού 60 (Eξάρχεια), 11471 Aθήνα
Τηλ & Fax (210) 3816 650

Πηγή: monoeidiseis.blogspot.com