Πρέπει κάποια στιγμή να εκτιμήσουμε περισσότερο την τεχνολογία

techartΚάθομαι ώρες ώρες και χαζεύω στο διαδίκτυο online ζωγραφιές καλλιτεχνών, παραγωγές βίντεο και ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Αυτό με βοηθάει πρώτα να εκτιμήσω την τεχνολογία και έπειτα να αντιληφθώ πόσο ραγδαία εξελίσσεται.
Φανταστείτε να εμφανιζόταν ένα παιχνίδι με τα γραφικά, την πολυπλοκότητα και τον multiplayer κόσμο του Black Desert πριν 20 χρόνια! Θα το βλέπαμε όλοι ως εξωγήινη τεχνολογία.

Σήμερα βλέπεις online παραγωγές που είναι πραγματικά έργα τέχνης και τα προσπερνάμε πολλές φορές με αδιαφορία επειδή πλέον είναι τόσα πολλά και τα εργαλεία για να δημιουργείς τόσο εξελιγμένα, που ακόμα και οι χομπίστες μπορούν να δημιουργήσουν καλλιτεχνήματα που υπό άλλες συνθήκες και άλλες εποχές θα μπορούσαν να συγκριθούν με μεγαλουργήματα πασίγνωστων καλλιτεχνών που ακόμα και σήμερα θαυμάζουμε σε εκθέσεις και μουσεία.

Αρκεί αν μπει κανείς σε ένα site σαν το http://www.cgsociety.org και να αρχίσει να χαζεύει τις απίστευτες δημιουργίες που με την βοήθεια των ηλεκτρονικών εφαρμογών σε ταξιδεύουν σε φανταστικούς κόσμους και τοπία.
Με την βοήθεια και την άνθηση του διαδικτύου, αφανείς καλλιτέχνες πλέον έχουν την δυνατότητα να δείξουν τις δουλειές τους σε δισεκατομμύρια χρήστες, να εμπνευστούν από δουλειές άλλων, να εκπαιδευτούν online μαθαίνοντας νέες τεχνικές και τρόπους να γίνουν καλύτεροι και όλα αυτά τις περισσότερες φορές δωρεάν.
Ήδη ζούμε με γενιές νέων που δεν έχουν ζήσει την εποχή που δεν υπήρχε το διαδίκτυο και τους είναι ιδιαιτέρως δύσκολο να εκτιμήσουν την προσφορά του σε όλα τα παραπάνω, γιατί το θεωρούν αυτονόητο αγαθό. Το ίδιο και για τα υπόλοιπα τεχνολογικά προϊόντα που σήμερα θεωρούνται κομμάτι της καθημερινότητας μας.
Όταν μέσα στα τελευταία 30-40 χρόνια έχουμε αυτή την τεχνολογική έξαρση και όχι μόνο στον καλλιτεχνικό τομέα, σκεφτείτε τι θα είχαμε κερδίσει αν σαν ανθρωπότητα είχαμε επενδύσει περισσότερο στην τεχνολογία.