Πόσο ασφαλείς είμαστε?

Είναι γεγονός οτι τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή των υπολογιστών και στα τεχνολογικά θαύματα που παρουσιάζουμε καθημερινά έχουν δώσει λαβές για σχόλια πολλά όσον αφορά το πόσο υγιειή είναι, για το άν έχουν κακή επίπτωση στον οργανισμό μας κλπ κλπ.
Μια νέα έρευνα έρχεται να δώσει κι άλλο λάδι στη φωτιά και προέρχεται από τα εργαστήρια του πανεπιστημιου του El Paso. Αφορούν τους νανοσωλήνες άνθρακα και το πόσο τοξικοί είναι. Οι νανοσωλήνες άνθρακα [Carbon nanotubes] είναι ένα υλικό με αλματώδη αυξανόμενο ποσοστό όσον αφορά τη χρησιμοποιήσή του στην τεχνολογία και στην βιογενετική. Σύμφωνα με αυτή την έρευνα λοιπον οι νανοσωλήνες άνθρακα έχουν την ίδια τοξικότητα με το chrysotile asbestos. Επίσης από το πανεπιστήμιο Tottori University έδειξαν για πρώτη φορά ότι μετα από ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ επαφής των πνευμόνων μας [εισπνοή] με τέτοιο υλικό περνάνε μέσα στο αίμα μόρια του υλικού αυτού και προσκολλώνται στις κυψέλες του αίματος. Από τον τη άλλη όπως αναφέρεται στο ενλόγω άρθρο οι νανοσωλήνες άνθρακα μπορεί να βοηθούν την αναπλαση κυττάρων του δέρματος μετά από ατύχημα καθώς και στο μεγάλωμα των οστών.

Τι σημαίνει αυτό ? Δεν είμαι σίγουρος οτι και οι ίδιοι οι ερευνητές το ξέρουν. Αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τις καινούργιες τεχνολογίες – αυτό είναι σίγουρο. Το μόνο καλό που βγάινει από την υπόθεση αυτή είναι οτι ήδη ασχολούνται οι National Institute for Occupational Safety and Health και η ευρωπαικη επιτροπή με το θέμα και περιμένουμε οδηγίες….

Πηγη: http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=2132

http://cybereddie.blogspot.com