Πολεμώντας το Windows Genuine Advantage

Τώρα εκτός από τους πειρατές, η Microsoft έχει αντιμέτωπους και μερικούς από τους νόμιμους χρήστες στην προσπάθειά της για την αντιμετώπιση της πειρατείας.
Όπως είναι γνωστό η εταιρία μαζί με τις ενημερώσεις για τα Windows, στέλνει και το πρόγραμμα “Windows Genuine Advantage”, το οποίο ελέγχει την νομιμότητα ή όχι του λειτουργικού σας συστήματος. Αλλά κάποιοι, ακόμα και από αυτούς που έχουν στην κατοχή τους ένα νόμιμο αντίγραφο των Windows αμφισβητούν την ανάγκη για έναν τέτοιο έλεγχο. “Το πρόβλημα δεν είναι οτι κινούνται εναντίον της πειρατίας, αλλά ο τρόπος που το κάνουν”, λέει ένας καταναλωτής. Ο κύρια αφορμή για την κριτική εναντίον της εταιρίας είναι οτι το πρόγραμμα αλληλεπιδρά με τον υπολογιστή και το οτι μαζί με τις σημαντικές ενημερώσεις προωθεί και το Windows Genuine Advantage Notifications tool.
Αυτό το πρόγραμμα σύμφωνα με το spywareremovalnews.com, επικοινωνεί με την Microsoft κάθε φορά που ανοίγετε τον υπολογιστή σας κάτι που δημιουργεί πολλά ερωτήματα καθώς μια τέτοια ανάγκη δεν υπάρχει, αφού έχει ήδη επιβεβαιώσει οτι έχετε νόμιμο αντίγραφο των Windows στον υπολογιστή σας.
Πολλοί χρήστες των Windows έχουν φυσικά αρχίσει να βρίσκουν τρόπους για την παράκαμψη των αμφιλεγόμενων εφαρμογών της εταιρίας
Η Microsoft από την άλλη ισχυρίζεται οτι το WGA είναι αναγκαίο ώστε να αυξήσει τον αριθμό των χρηστών που έχουν αυθεντικά αντίγραφα των Windows, καθώς το ένα τρίτο των παραθύρων που είναι εγκατεστημένα σε υπολογιστές είναι πειρατικά αντίγραφα.

Πηγή: http://news.com.com/Fighting+Microsofts+piracy+check/2100-1029_3-6085853.html?tag=nefd.lede