Ποιος ανακάλυψε την Αμερικη,ο Γενοβέζος η ο Κινέζος?

Eνας αρχαίος χάρτης ίσως ξαναγράψει την ιστορία για την ανακάλυψη της Αμερικης.Μεχρι σήμερα αυτό που όλοι μας γνωρίζουμε είναι ότι η ανακάλυψη της Αμερικής συνέβη το 1492 από τον Χριστόφορο Κολόμβο, όμως ένα αντίγραφο του χάρτη του κόσμου του κινέζου ναύαρχου και εξερευνητή Zheng που χρονολογείτε στα 1418,ίσως αποδείξει ότι οι κινέζοι είχαν φθάσει πρώτοι 70 χρόνια πριν τον Κολόμβο.
Ένα αντίγραφο του χάρτη του κόσμου πρόκειται να παρουσιαστεί στο κοινό στο Πεκίνο και στο εθνικό θαλάσσιο μουσείο του Γκρήνουιτς. Εάν αποδειχθεί γνήσιος, ο χάρτης θα ξαναγράψει την ιστορία. Παρουσιάζει σαφώς τις ακτογραμμές της Αμερικής, της Αφρικής και της Ευρώπης.
Ο Gunnar Thompson, ειδικός στους παλαιούς χάρτες και στους πρώτους εξερευνητές, είπε: “Θα ξεσηκώσει τη σκέψη μας για την παγκόσμια ιστορία του 15ου αιώνα.” Περιλαμβάνει μια περιγραφή των ανθρώπων της δυτικής ακτής της Αμερικής: “Το δέρμα της φυλής σε αυτήν την περιοχή είναι μαύρο και κόκκινο, και έχουν φτερά τυλιγμένα γύρω από τα κεφάλια και τις μέσες τους.” Εντούτοις, ο χάρτης περιλαμβάνει και μερικά λάθη: τα βρετανικά νησιά δεν εμφανίζονται καθόλου και η Καλιφόρνια απεικονίζεται ως νησί.Ο Zheng έχει θεωρηθεί από καιρό ένας από τους πρωτοπόρους της θαλάσσιας εξερεύνησης στην Κίνα, αλλά ήταν ουσιαστικά άγνωστος στη δύση έως το 2002.
Ο χάρτης είχε αγοραστεί από έναν έμπορο της Σαγκάης το 2001 έναντι του ποσού των 280 λιρων.Οι ιδιοκτήτες του συνειδητοποίησαν την άξια του όταν διάβασαν το βιβλίο ενός Βρετανού απόστρατου διοικητή υποβρύχιων ο οποίος το 2002 δημοσίευσε ένα βιβλίο στο οποίο υποστήριζε ότι η Αμερική είχε ανακαλυφθεί από τον Zheng,σε μια αποστολή του η όποια είχε διαρκέσει την 2 χρονια.

http://www.ananova.com/news/story/sm_1681913.html?menu=
http://news.bbc.co.uk/2/hi/asia-pacific/4609074.stm