Περιορισμούς στην αλλαγή άρθρων επιβάλει η Wikipedia.

Η Wikipedia, η μεγαλύτερη Online εγκυκλοπαίδεια του κόσμου εξαρχής βασιζόταν στην πολιτική του ότι “ο καθένας μπορεί να αλλάξει τα υπάρχοντα άρθρα σε αυτήν”. Οι καιροί όμως αλλάζουν και ήρθε η ώρα να βάλουν ένα πλαφόν στην επεξεργασία του τεράστιου όγκου δεδομένων που διαθέτουν.

Έτσι αν κάποιος πάει και προσπαθήσει να αλλάξει άρθρα που αφορούν πρόσωπα της πολιτικής όπως του αγαπημένου όλων μας George Walker Bush, Προέδρου των ΗΠΑ, του Αδόλφου Χίτλερ, της τραγουδίστριας Christina Aguilera ή του Albert Einstein θα δει το παραπάνω μήνυμα.

Τα αυτά τα άρθρα καθώς επίσης και άλλων 82 προσώπων ή θρησκειών όπως για παράδειγμα το Ισλάμ είναι πλέον επεξεργάσιμα μόνο από τους διαχειριστές της Wikipedia. Επίσης κάποια από αυτά τα άρθρα είναι μερικώς προστατευμένα καθώς δεν επιτρέπεται να επεξεργαστούν από μέλη που είναι εγγεγραμμένα στην Wikipedia για χρονικό διάστημα μικρότερο των 4 ημερών.

Το σχόλιο ενός εκ των ιδρυτών της Wikipedia ήταν ότι: “η προστασία των άρθρων είναι ένας τρόπος ούτως ώστε να ελέγξουμε την ποιότητα αυτών”. Επίσης όμως πρόσθεσε ότι: “αυτό που ορίζει την wikipedia είναι η online Κοινότητα εθελοντών και η ανοικτή συμμετοχή όλων”.

Μπορείτε εδώ να διαβάσετε επίσης τις εξηγήσεις που δίνει η wikipedia όταν κάποιος χρήστης βρεθεί σε άρθρο το οποίο είναι προστατευμένο.

ΠΗΓΗ: news.com