Περιορισμένη δωρεάν αναβάθμιση ταχυτήτων από τη VIVODI

Σε επικοινωνία με το customer service της VIVODI σχετικά με την δωρεάν αναβάθμιση των συνδέσεων DSL,
διευκρινίστηκε ότι :


Θα αναβαθμιστούν ΜΟΝΟ οι παροχές που αφορούν πρόσβαση μέσω ΑΡΥΣ (δίκτυο του ΟΤΕ).
ΔΕΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΙ οι συνδέσεις Shared-LLU και Full-LLU οι οποίες είναι και η μεγάλη πλειοψηφία των συνδέσεων της VIVODI. Επίσης ΔΕΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΙ συνδέσεις που αποκτήθηκαν με τιμές προσφοράς.


Σχετικό Link : http://www.vivodi.gr/site/content.php?artid=421


Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η VIVODI δεν αναβαθμίζει τίποτα στο δίκτυο της, και απλώς εκμεταλλεύεται την αναβάθμιση του δικτύου του ΟΤΕ κάνοντας δωρεάν διαφήμιση και μάλιστα παραπλανητική.


Οι συνδέσεις ΑΡΥΣ ως γνωστόν είναι καθαρές γραμμές του ΟΤΕ , τις οποίες η επιτροπή τηλεπικοινωνιών τον υποχρεώνει να τις διαθέτει σε φθηνότερες τιμές χονδρικής στους εναλλακτικούς παρόχους, οι οποίοι με τη σειρά τους τις μεταπωλούν σε τελικούς χρήστες κερδίζοντας χωρίς να προσφέρουν ουσιαστικά τίποτε.


Επίσης προσοχή θα πρέπει να δώσετε στη διαθεσιμότητα γραμμών από την συγκεκριμένη εταιρία πριν κάνετε αίτηση για σύνδεση DSL.
Τον τελευταίο χρόνο η VIVODI παρόλο που διαφήμιζε πολύ φθηνά πακέτα, σπανίως τα παρείχε στις τιμές που ανακοίνωνε μια και δεν είχε διαθέσιμες γραμμές σχεδόν πουθενά .


Έτσι αφού μπλεχτεί κάποιος σε διαδικασίες συμπλήρωσης αιτήσεων – εξουσιοδοτήσεων για να κάνει μια οικονομική σύνδεση, μαθαίνει (εάν δεν έχει προνοήσει) πριν την τελική έγκριση ότι Full-Shared LLU της VIVODI δεν υπάρχουν στην περιοχή του και εάν επιθυμεί μπορεί να κάνει την σύνδεση μέσω γραμμής ΑΡΥΣ , η οποία όμως είναι αρκετά πιο ακριβή από την αντίστοιχη της VIVODI.


Αυτό έχει συμβεί στο 100% των περιπτώσεων που ρώτησα ( την άνοιξη του 2006) εάν υπάρχουν διαθέσιμες γραμμές για διάφορες περιοχές της Αθήνας (Π.Φάληρο, Ν.Ιωνία, Γαλάτσι, Βάρη).