Περί massively multiplayer online role-playing game (MMORPG) παιχνιδιών #2

Όσοι δεν έχουν ασχοληθεί με παιχνίδια MMORPG, προφανώς δεν θα γνωρίζουν ότι γίνετε και αγοροπωλησία χαρακτήρων, virtual αντικειμένων, accounts και αγοράς εικονικών νομισμάτων με πραγματικά χρήματα (RMT – Real Money Trading), ή τους λεγόμενους “farmers” που δεν είναι άλλο παρά παίχτες ή bots που μαζεύουν χρήματα και αντικείμενα (harvesting) στα online παιχνίδια με σκοπό να τα πουλήσουν έπειτα με πραγματικά χρήματα στο ebay ή σε διάφορα άλλα online καταστήματα (πολλές φορές άκρως επαγγελματικά στημένα και λειτουργικά), μέχρι και price comparison και δημοπρασίες κάνουν…
Υπάρχει ακόμα και η υπηρεσία Powerleveling όπως την αποκαλούν συνήθως, όπου πληρώνεις άλλους για να σου ανεβάσουν τον χαρακτήρα, ή τους πληρώνεις για να έρχονται μαζί σου στον virtual χώρο που παίζεις με δικό τους χαρακτήρα και να σε βοηθάνε όποτε τους χρειάζεσαι!

Με την αύξηση των παιχτών στα MMORPG και την άμεση ανάγκη για επικοινωνία μεταξύ των παιχτών κατά την διάρκεια του gaming, βγήκαν και αρκετές άλλες λέξεις / ακρωνύμια, που βοηθούν τους παίχτες να συνεννοούνται, και παράλληλα να έχουν μια δική τους κοινή γλώσσα, που δείχνει πόσο καλά γνωρίζουν το κάθε παιχνίδι ώστε να ξεχωρίζουν αλλά και να βρίσκουν άλλους με παρόμοια ενδιαφέροντα. Για αυτό το λόγο δημιουργήθηκαν και μερικά λεξικά όπως τα παρακάτω:
http://www.nickyee.com/daedalus/archives/001313.php
http://en.wikipedia.org/wiki/MMORPG_terms_and_acronyms
http://www.urbandictionary.com/define.php?term=mmorpg&r=f
Εκτός βέβαια της γραπτής επικοινωνίας των παιχτών, υπάρχουν και οι online συνομιλίες μέσω μικροφώνων που γίνονται με την χρήση τρίτων βοηθητικών προγραμμάτων (voip). Τα ποιο γνωστά είναι το Teamspeak , το Ventrilo και το Roger Wilco.

Άλλοι σχετικοί σύνδεσμοι από online εγκυκλοπαίδειες:
http://en.wikipedia.org/wiki/Farmer_%28gaming%29
http://en.wikipedia.org/wiki/Virtual_economy
http://en.wikipedia.org/wiki/Real-money_trading
http://www.webopedia.com/DidYouKnow/Internet/2005/multiplayer_gaming.asp

Απλώς να προσθέσουμε και την λέξη “κάψιμο” (π.χ. “αυτός έχει καεί”, “είναι καμένος” κλπ) που σημαίνει για το πρόσωπο στο οποίο αναφερόμαστε, πως παίζει κάποιο mmorpg πάρα πολλές ώρες, συνήθως παραμελώντας την υπόλοιπη προσωπική και κοινωνική του ζωή. (κάτι σαν το “κολλημένος” που λέμε σε άλλες περιπτώσεις π.χ. “κολλημένος με τη μπάλα”, “έχει φάει κόλλημα”)
Και επειδή το κάψιμο (game addiction) συνεχώς αυξάνετε τελευταία, δημιουργήθηκαν ειδικές κλινικές για θεραπεία, δηλαδή που σε βοηθάνε να ξεκολήσεις από το παιχνίδι που παίζεις.

Shops:
http://www.ige.com/
http://www.igxe.com/
http://www.swagvault.com/index.php?ref=26
http://mmoshop.com/
http://www.eyeonmogs.com/
http://www.tekgaming.com/
http://www.mogs.com/
http://www.mmofx.com/
http://www.buytradegold.com/
http://www.team-vip.com/
http://www.gmoney.cc/
http://www.virdaq.com/
http://www.thsale.com/

Ειδήσεις και άρθρα:
http://news.com.com/Real+money+in+a+virtual+world/2030-1069_3-5905390.html
http://www.wired.com/wired/archive/11.01/gaming.html
http://www.karashur.net/mmorpg/2006/world-of-warcraft-gold-and-lineage-2-adena-farming-documentary/