Παίξτε παιχνίδια με την σκέψη….

Μια σχετικά νέα εταιρεία ονόματι Emotiv Systems έχει δημιουργήσει και παρουσίασε στο Game Developer’s Conference την τελευταία της εφεύρεση, το Project Epoc.

Πρόκειται για ένα ειδικό κράνος και το απαραίτητο software που προσφέρει την δυνατότητα κίνησης και δράσης σε παιχνίδια, χρησιμοποιώντας την σκέψη σας. Έχει ειδικούς αισθητήρες που αναλαμβάνουν να μετατρέψουν την σκέψη σε δράση και δουλεύει ασύρματα ώστε να μην σας εμποδίζουν τυχών καλώδια.

Έχει τριών ειδών toolkits:
1) Expressiv για αναγνώριση εκφράσεων του προσώπου σας, για παράδειγμα ανιχνεύει γέλιο, ανοιγόκλεισμα ματιών, κίνηση ματιών και φρυδιών κλπ
2) Affectiv ανιχνεύει τα συναισθήματα του φορέα. Για παράδειγμα σε ένα παιχνίδι θα μπορούσε να αντιληφθεί την σύγχυση του παίχτη και το παιχνίδι με τη σειρά του να αλλάξει το επίπεδο δυσκολίας σε ευκολότερο, ώστε να βοηθήσει τον χρήστη. Σε ένα άλλο παιχνίδι που βασίζεται στο χιούμορ, να ανιχνεύσει αν πράγματι οι παίχτες το διασκεδάζουν ή όχι και αναλόγως να κάνει όποιες ενέργειες θεωρεί ότι μπορούν να βελτιώσουν το gameplay.
3) Cognitiv για μετακίνηση εικονικών αντικειμένων με χρήση σκέψης. Αυτό το toolkit μπορεί να ξεχωρίσει βάση της σκέψης που κάνετε αν θέλετε να τραβήξετε ή να σπρώξετε ένα αντικείμενο, αν θέλετε να σηκώσετε ή να ρίξετε κάτω κάτι, αν θέλετε να το περιστρέψετε προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά, να ακουμπήσετε κάτι σε ένα σημείο κλπ.

Η Emotiv Systems ανακοίνωσε στην έκθεση ότι το συγκεκριμένο προιόν της θα είναι διαθέσιμο στο εμπόριο μέσα στο 2008.

Σχετικό άρθρο στο ZDNet blog
Brain-computer interface στο wikipedia
Άρθρο στο gamespot για το κράνος της Emotiv