Παίξτε για δυο εβδομάδες δωρεάν ένα online πολεμικό FPS 2ου παγκοσμίου πολέμου ( Battleground Europe – WW II Online)

Πρόκειται για ένα massive multiplayer online game (MMO) πραγματικής δράσης πρώτου προσώπου τύπου Counterstrike, Call of duty, Medal of honor, Crysis κλπ

Τα γραφικά του είναι κατώτερης ποιότητας από όλα τα παιχνίδια που προαναφέρθηκαν κάτι όμως που αντισταθμίζετε από το φοβερό gameplay του που μόνο όσοι παίξουν αρκετό καιρό θα το ανακαλύψουν εις βάθος.

Στην αρχή διαλέγετε με ποια πλευρά θα πολεμήσετε, δηλαδή αν θα παίξετε με τους Γερμανούς (axis) ή με τους συμμάχους (δυστυχώς μόνο Άγγλοι και Γάλλοι προς το παρών). Με κάποιο χρονικό περιορισμό (μετά από μια ώρα) μπορείτε να αλλάζετε και πλευρές, δηλαδή τι μια να παίζετε με το μέρος των συμμάχων και την άλλη με το μέρος του Αξονα.

Το μεγαλύτερο θετικό στοιχείο του παιχνιδιού είναι η τεράστια έκταση που μπορείτε να βλέπετε στις μάχες, σε αντίθεση με τα περισσότερα παιχνίδια της κατηγορίας του που σε μικρές σχετικά αποστάσεις εμφανίζουν τη γνωστή σε όλους μας ομίχλη.

Το wwiionline είναι η χαρά των ελεύθερων σκοπευτών (snipers– από rank 6 και μετά) όπου μπορούν αν σκοτώνουν τα θύματα τους ακόμα και από τα 600 έως και τα 900 μέτρα και των tanker που μπορούν να ρίχνουν βολές έως και 4 χιλιόμετρα!

Η κάθε πλευρά έχει ένα ορισμένο αριθμό στρατού (infantry), αρμάτων, πλοίων και αεροπλάνων σε κάθε πόλη, και ο σκοπός των αντιπάλων είναι να επιτίθονταν στις εχθρικές πόλεις και να τις καταλαμβάνουν όταν θα «συλλάβουν» όλα τα σχετικά αντίπαλα κτίρια.

Κάτι σαν capture the flag, μόνο που σε κάθε πόλη αντί για σημαίες υπάρχουν κάποια κτίρια μέσα στα οποία βρίσκονται κάποια τραπέζια με ραδιόφωνα, τα οποία οι εχθροί μπορούν να τα κάνουν δικά τους, αν κάτσουν δίπλα σε αυτά για δύο λεπτά. Όταν θα πάρουν όλα τα κτίρια τα οποία είναι τόσα όσο και το μέγεθος της πόλης, τότε η πόλη τους ανήκει. Σε κάθε καμπάνια (campaign) που ξεκινάει, τις μισές πόλεις του χάρτη της έχουν οι Σύμμαχοι και τις άλλες μισές ο Άξονας, και σιγά σιγά όσο περνάνε οι μέρες ο χάρτης διαμορφώνεται ανάλογα με τις πόλεις που χάνονται και από τις δυο πλευρές. Όταν μια πλευρά έχει πάρει το 90% της έκτασης, κερδίζει και το campaign.

Εσείς, αναλόγως και τον βαθμό σας (rank) στην αρχή, μπορείτε να πάρετε από απλό τυφεκιοφόρο στρατιώτη μέχρι και τα τεράστια destroyer πλοία των 2000 τόνων! Στην ουσία μπορείτε να επιλέξετε από στρατό ανάμεσα σε:
Rifleman (τυφεκιοφόρος)
Submachine Gunner (αυτόματο όπλο)
Grenadier (ρίχνει χειροβομβίδες)
Anti-Tank Rifleman (ATR) (μπορεί να χαλάσει άρματα)
Sniper (ελεύθερος σκοπευτής)
Light Machine Gunner (πολυβόλο)
Sapper (βομβαρδιστής – αρμάτων κυρίως)
Paratrooper (αλεξιπτωτιστής)
Light Mortar (όλμος)
 
Και ασφαλώς σε πολλά και διάφορα άρματα μάχης, αεροπλάνα και πλοία αναλόγως την πλευρά που παίζετε.

Αν σας αρέσουν τα fighting fly simulations το wwii online είναι από τα ελάχιστα online της κατηγορίας του, με πολλούς φανατικούς οπαδούς που παίζουν μόνο αεροπορία στο παιχνίδι.

Το wwii online φημίζετε πως έχει τον μεγαλύτερο σε έκταση χάρτη από όλα τα mmoπαιχνίδια μέχρι και σήμερα, που είναι περίπου 700 Χιλιόμετρα πλάτος, και 800 χιλιόμετρα ύψος!

Το παιχνίδι είναι πολύπλοκο και θα χρειαστεί να αφιερώσετε αρκετό χρόνο μέχρι να το μάθετε καλά και μόνο τότε θα μπορέσετε να το εκτιμήσετε πραγματικά και το πιο πιθανό να το αγαπήσετε όπως οι χιλιάδες συνδρομητές του. Το προτείνω ανεπιφύλακτα στους φανατικούς των FPS, ιδιαίτερα σε αυτούς που τους αρέσουν οι εξομοιώσεις αεροπλάνων, πλοίων, τανκ ή ακόμα και όπλων πυροβολικού και ασφαλώς και σε αυτούς που τους αρέσει το snippingκαι οι έντονες μάχες που απαιτούν γρήγορα αντανακλαστικά και αντιδράσεις.

Προσωπικά έχω συνδρομή εδώ και 2 ½ περίπου χρόνια (κόστος κάπου 120 $ το χρόνο – ετήσια συνδρομή – δηλαδή κάπου 6 Ευρώ το μήνα) και το σταμάτησα μόνο για μια μικρή περίοδο 4-5 μηνών μέχρι να αναβαθμίσω τον υπολογιστή μου με μια καλύτερη κάρτα γραφικών και να κάνω και ένα formatτα windows. Με την nvidia 8800 gtsπου έχω τώρα και έναν dual core1.86 και 2 gbram, έχω σταθερά 35-60 fps μέσα στο παιχνίδι.

Η προσφορά που έχουν τώρα με τις 14 μέρες δωρεάν πιστεύω πως είναι η ιδανική για όλους όσους θέλουν πραγματικά να γνωρίσουν το παιχνίδι και να νοιώσουν την πραγματική του αξία. Είναι από τα μοναδικά παιχνίδια που ιδιαίτερα στην αρχή θα σας κάνουν να φοβάστε για τη ζωή σας και θα τρομάζετε κάθε φορά που θα πεθαίνετε!

Σας περιμένω στην axis side, με το ψευδώνυμο fonos. Αν μπείτε δοκιμάστε να πατήσετε enter και γράψτε /m fonos [μήνυμα] αν είμαι μέσα θα σας απαντήσω. Για άμεση βοήθεια από τους παίχτες που θα είναι onlineτη στιγμή που θα μπείτε πατήστε το F6 και γράψτε το μήνυμα σας. Θα το διαβάσουν όλοι οι onlineπαίχτες της πλευράς σας (axis ή alliance).

Για οποιαδήποτε άλλη βοήθεια ή ερώτηση στείλε και email ή pm εδώ.

Σε πρώτη φάση καλό είναι να δοκιμάσετε το παιχνίδι OFFLINE ή ακόμα καλύτερα στους online training servers από εδώ: http://www.mirror.wwiionline.com/launch/launch_training.html (χρειάζεται να κατεβάσετε και να εγκαταστήστε ένα activeX της playnet)
 
Παίξτε λοιπόν δωρεάν για 14 μέρες ακολουθώντας τις οδηγίες από το site: http://www.wwiionline.com/
ΠΡΟΣΟΧΗ! Δυστυχώς απαιτείται και στοιχεία πιστωτικής κάρτας ακόμα και για να ενεργοποιήσετε την δοκιμαστική έκδοση! Δεν υπάρχει φόβος κλοπής ή απάτης, αλλά σαφώς θα ήταν καλύτερο στις δοκιμαστικές εκδόσεις να μην ζητούσανε καν πιστωτική. Δυστυχώς όμως είναι μια τακτική που ακολουθούν τα περισσότερα συνδρομητικά massive multiplayer online games.
 
Βοηθητικά links:
WIKI: http://wiki.wwiionline.com/
Downloads: http://www.wwiionline.com/scripts/wwiionline/downloads.jsp
Training servers and docs: http://training.wwiionline.com/scripts/training/index.jsp