Ότι σαρώνετε και αντιγράφετε στα φωτοαντιγραφικά μηχανήματα αποθηκεύεται και κρατιέται σε σκληρούς δίσκους

Εδώ και 5-6 χρόνια τα μοντέρνα φωτοτυπικά κρατάνε αντίγραφα των εγγράφων που σαρώνουν που μπορεί να πέσουν έπειτα στα χέρια υποκλοπέων. Τον σκληρό δίσκο τον έχουν για χρήση ως προσωρινής μνήμη, ώστε να καταφέρνουν σκανάροντας μια φορά το έγγραφο, να μπορούν να το βγάζουν πολλές φορές φωτοτυπία.
Το CBS έκανε μια έρευνα που προκαλεί ανησυχίες για την ασφάλεια των προσωπικών μας δεδομένων. Σε μια αποθήκη στο Νιου Τζέρσεϊ, 6.000 μεταχειρισμένα φωτοαντιγραφικά μηχανήματα παρέχονται προς πώληση και σχεδόν σε κάθε ένα από αυτά κρύβεται και από ένα μυστικό.

Σχεδόν κάθε ψηφιακό φωτοαντιγραφικό που δημιουργήθηκε από το 2002 και μετά περιλαμβάνει ένα σκληρό δίσκο – όπως εκείνον του προσωπικού σας υπολογιστή – για να αποθηκεύει την εικόνα που σαρώνεται από κάθε έγγραφο, ή στέλνεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το μηχάνημα.

Κατά τη διαδικασία αυτή, όπως είναι εμφανές τα δεδομένα που φυλάσσονται στα φωτοαντιγραφικά μηχανήματα πολλές φορές είναι προσωπικά ή ευαίσθητα δεδομένα.

Το είδος των πληροφοριών που υπάρχει σε αυτές τις μηχανές περιλαμβάνει: αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης, πιστοποιητικά γεννήσεως, τραπεζικές συναλλαγές, φόρμες φόρου εισοδήματος, προσωπική αλληλογραφία και γενικότερα έγγραφα με κάθε είδους προσωπικά δεδομένα που εύκολα θα μπορούσαν να αποσπαστούν από κάποιους με βασικές τεχνικές γνώσεις.
Προσοχή λοιπόν και τι αντιγράφεται και στα φωτοτυπικά.