Open Desktop Workstation

Τώρα που η Apple κλείνει σιγά σιγά τις πόρτες στους PowerPC, αναρωτιόμουν αν μπορεί να βρει κανείς εναλλακτικά desktop συστήματα που να χρησιμοποιούν τέτοιους επεξεργαστές.

Η TerraSoft (http://www.terrasoftsolutions.com/) είναι η εταιρεία πίσω από το Yellow Dog Linux. Για όσους δεν το γνωρίζουν είναι μια διανομή Linux για την πλατφόρμα PowerPC και μέχρι σήμερα έτρεχε συνήθως σε Mac υπολογιστές και PowerPC embedded development platforms.

Με την αποχώρηση της Apple από το παιχνίδι του PowerPC, άλλες εταιρείες είναι διατεθιμένες να καλύψουν αυτό το κενό και η TerraSoft σε συνεργασία με την Genesi (http://genesi.pegasosppc.com/) ανήκουν σε αυτόν ακριβώς τον χώρο. Το πρώτο μοντέλο που προσφέρουν ακούει στο όνομα Open Desktop Workstation και είναι ένα πλήρες desktop που χτίζεται γύρω από έναν Freescale PowerPC 7447A (G4) επεξεργαστή.

Για όσους ενδιαφέρονται περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ :

http://www.terrasoftsolutions.com/news/2005/2005-07-06.shtml
http://www.pegasosppc.com/odw.php