O XPC M1000 από τη Shuttle

Η Shuttle ανακοίνωσε ένα νέο μοντέλο XPC στην κατηγορία των υπολογιστών Small Form Factor (SFF), το M1000. Το νέο σύστημα είναι σαφώς προσανατολισμένο στη συνεχώς αναπτυσσόμενη αγορά της ψηφιακής ψυχαγωγίας. Το Shuttle XPC Media Center συνδυάζει τεχνολογίες πλήρους ισχύος και μείωσης του εκπεμπόμενου θορύβου, ενώ επιπρόσθετα συνδυάζει ικανότητες ποιοτικής αναπαραγωγής αρχείων ήχου και video.
Όλα αυτά συνδυάζονται με ένα εύκολο στη χρήση software interface, ικανό να μετατρέψει τον υπολογιστή σε ένα οικιακό κέντρο ψηφιακής ψυχαγωγίας που θα τοποθετηθεί πλέον όχι στο γραφείο, αλλά στο σαλόνι του σπιτιού του χρήστη.
Το XPC Media Center ξεχωρίζει χάρη στο ιδιαίτερο design του case, διαθέτει ενσωματωμένο chipset γραφικών υψηλής απόδοσης, μπορεί να δεχθεί έως και δύο ψηφιακές ή αναλογικές κάρτες τηλεόρασης που είναι σε θέση να προσφέρουν τηλεοπτικά προγράμματα, περιεχόμενο online video και παιχνίδια σε οθόνη ή σε συσκευή τηλεόρασης. Παράλληλα ενσωματώνει κάρτα ήχου Creative Sound Blaster Live, με ικανότητα αναπαραγωγής ήχου ποιότητας 7.1. Διαθέτει θύρες επικοινωνίας USB2.0 και Firewire, πλήρη υποστήριξη δικτύου (LAN) και υποδοχές για ασύρματη δικτύωση.
Η είσοδος στην αγορά του Shuttle XPC Media Center έχει προγραμματιστεί σε συνδυασμό με την ανακοίνωση κυκλοφορίας του Update Rollup 2 για τα Microsoft Windows XP Media Center Edition 2005. Η προτεινόμενη τιμή λιανικής του XPC M1000 εκτιμάται ότι θα είναι 1770 ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α.), ενώ η κυκλοφορία του αναμένεται το τέταρτο τρίμηνο του 2005.