Ο Firefox 3 είναι εδώ: Firefox 3 rc1

Η πρώτη RC (υποψήφια έκδοση) του Firefox 3 είναι έτοιμη κι έχει ανέβει στους server του Mozila Foundation.
Η έκδοση αυτή είναι προεπισκόπηση του νέου κώδικα του Firefox, διαθέσιμη σε 45 γλώσσες, με στόχο την έγκαιρη του υιοθέτηση από προγραμματιστές ώστε να δοκιμάσουν τις νέες δυνατότητες του browser.
Μεταξύ των βελτιώσεων του Firefox 3 είναι οι μεγάλες αλλαγές στην εμφάνιση και την λειτουργικότητα, βελτιώσεις στην ασφάλεια καθώς και αυξημένη απόδοση και σταθερότητα. Ο κώδικας είναι βασισμένος στην μηχανή του Gecko 1,9 ο όποιος περιλαμβάνει 14.000 ενημερώσεις!!!
Συμφωνα με όσα αναφέρονται σε εφαρμογές όπως το Google Mail και Zoho Office ο νέος Firefox είναι 2 φορες γρηγορότερος σε σχέση με τον Firefox 2 ενώ έχει βελτιωθεί και η διαχείριση μνήμης. Τέλος σε ότι αναφορά τους σελιδοδείκτες, το ιστορικό, τα cookies, και τις προτιμήσεις ο νέος Firefox είναι λιγότερο ευάλωτος σε απώλεια δεδομένων.

Μπορείτε να κατεβάσετε την RC έκδοση του Firefox για όλα τα λειτουργικά συστήματα από τον παρακάτω δεσμό,
http://www.mozilla.com/en-US/firefox/all-beta.html

Από την έως τώρα χρήση βρίσκω την νέα έκδοση πολύ καλή και αξίζει να την κατεβάσετε για μια δόκιμη. Αισθητικά έχει αρκετές αλλαγές, η διαχείριση σελιδοδεικτών έχει βελτιωθεί αισθητά, ενώ υπάρχει κι η δυνατότητα για αντίγραφα ασφάλειας των σελιδοδεικτών. Θα ήθελα κάτι σαν το Febe αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα. Ο browser δείχνει αρκετά πιο γρήγορος σε σχέση με την παλαιότερη έκδοση του, αλλά αυτό ίσως είναι λόγο του ότι πολλά από τα πρόσθετα δεν είναι ακόμα συμβατά κι έχουν απενεργοποιηθεί. Πάντως είναι αισθητά πιο γρήγορος στο gmail, αλλά σίγουρα όχι δυο φορές όπως υποστηρίζουν οι του Firefox.
Πάντως δεν είναι καθόλου κακός και είμαι σίγουρος ότι τον ΙΕ τον περιμένουν άσχημες ημέρες.