NOD32: Το πρώτο antivirus που λαμβάνει πιστοποίηση Checkmark για πλήρη antispyware προστασία

Το NOD32 έγινε την περασμένη εβδομάδα το πρώτο antivirus που έλαβε την πιστοποίηση Checkmark από τον αναγνωρισμένο, ανεξάρτητο οργανισμό West Coast Labs, για την ολοκληρωμένη προστασία που παρέχει από εφαρμογές τύπου spyware. Η «ολοκληρωμένη προστασία» αναφέρεται στην πρόληψη, την ανίχνευση και την καταστροφή του spyware, και έτσι το NOD32 -εκτός της ολοκληρωμένης προστασίας από ιούς, worms, trojans, key loggers και phishing- προσφέρει προστασία από spyware, αντίστοιχη με ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα (antispyware).

Η συγκεκριμένη πιστοποίηση είναι η δεύτερη χρονικά για το NOD32, σε σχέση με το spyware. Είχε προηγηθεί εκείνη στην αρχή του 2005, όπου το NOD32 ήταν ένα από τα πρώτα προϊόντα antivirus που έλαβαν την πιστοποίηση Checkmark για το μπλοκάρισμα και την αναχαίτιση εφαρμογών spyware που επιχειρούσαν να εγκατασταθούν στον υπολογιστή. Η πρόσφατη πιστοποίηση αφορά στη διαγραφή spyware που έχει ήδη εγκατασταθεί (και στον καθαρισμό του υπολογιστή) και φανερώνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι το NOD32 αποτελεί το αποτελεσματικότερο antivirus (και) κατά του spyware. Και όλα αυτά την ίδια ώρα που η επιδημία του spyware εξαπλώνεται γοργά όχι μόνο στο οικιακό, αλλά και στο επιχειρηματικό περιβάλλον. Σύμφωνα με εκτιμήσεις διεθνών ερευνητικών οργανισμών περίπου το 75% των υπολογιστών στο επιχειρηματικό περιβάλλον έχει προσβληθεί από spyware, προβληματίζοντας ιδιαίτερα του IT managers, ενώ παρόμοια είναι και η εικόνα στο οικιακό περιβάλλον.

Ο Chris Tomas, διευθυντής τεχνολογίας των West Coast Labs σε σχετική του δήλωση ανέφερε τα ακόλουθα. «Το NOD32 είναι το πρώτο antivirus που αποσπά τη διάκριση Checkmark κατά εφαρμογών spyware που έχουν ήδη εγκατασταθεί στον υπολογιστή («Anti-Spyware Installed Checkmark»). Έτσι, σε συνάρτηση με την πιστοποίηση που έλαβε το 2005 για το μπλοκάρισμα εφαρμογών spyware που επιχειρούν να εγκατασταθούν στον υπολογιστή («Anti-spyware Desktop Checkmark»), είναι σήμερα η μοναδική εφαρμογή της κατηγορίας που ανιχνεύει, μπλοκάρει και καταστρέφει το spyware».

Υπενθυμίζεται ότι η πιστοποίηση Checkmark που παρέχεται από τα West Coast Labs (αναγνωρίσιμη από το σημάδι «?») θεωρείται διεθνώς ως η πιο αξιόπιστη, για την απόδοση και την ποιότητα εφαρμογών ασφάλειας. Για την απόκτησή της, το εκάστοτε antivirus που ελέγχεται, πρέπει να ανιχνεύσει όλες τις κακόβουλες εφαρμογές που συγκαταλέγονται στη λίστα του οργανισμού, στην κατηγορία του spyware. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο http://www.westcoastlabs.org και ειδικά για τη νέα πιστοποίηση του NOD32 στο http://www.westcoastlabs.org/cm-av-list.asp?Cat_ID=12 και http://www.westcoastlabs.org/cm-av-products.asp?Comp_ID=9&Cat_ID=12

Το NOD32 (www.NOD32.gr) είναι η πολυβραβευμένη πλατφόρμα ασφάλειας της αμερικανικής εταιρείας ESET, που προσφέρει ολοκληρωμένη προστασία από ιούς, worms, trojans, προγράμματα spyware, adware, keylogger, riskware και phishing. Χάρη στα advanced heuristics (αλγόριθμοι εντοπισμού με τεχνητή νοημοσύνη), το Virus radar on-line (πρότυπο παρατηρητήριο ιών) και το σύστημα αμφίδρομης αυτοματοποιημένης επικοινωνίας ThreatSense, έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως το κορυφαίο πρόγραμμα αντιμετώπισης ψηφιακών απειλών. Το NOD32 απευθύνεται, με ανάλογες εκδόσεις, σε εταιρικούς και οικιακούς χρήστες. Υποστηρίζει όλες τις εκδόσεις των Windows και επιπλέον Windows XP και Windows Server 2003 στα 64 bits, Microsoft Exchange Server, MS-DOS, Unix, Linux (Workstations, File και Mail Server), Kerio (Mail Server και WinRoute Firewall), Novell Netware Server και Lotus Domino Server. Η τιμή διάθεσης του retail pack για οικιακούς χρήστες (1 άδεια χρήσης για 1 έτος) ανέρχεται στα 39 ευρώ, τελική τιμή, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Στην Ελλάδα διατίθεται από την εταιρεία ADAOX, μέσω εκτεταμένου δικτύου μεταπωλητών.

Σχετικά με την ADAOX (www.adaox.com)
Η εταιρεία ADAOX συστήθηκε το 2001, με στόχο την προώθηση και τη διανομή κορυφαίων λογισμικών λύσεων ασφάλειας, στην περιοχή των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής. Σήμερα, διαθέτει ένα δίκτυο 200 συνεργαζόμενων εταιρειών σε 13 χώρες, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα προϊόντων Antivirus, Antispam, Web Filtering, Intrusion Detection και Internet Bandwith Optimization. Εδρεύει στην Κύπρο.

Σχετικά με την ESET (www.eset.com)
Η εταιρεία ESET ιδρύθηκε το 1992, με στόχο την ανάπτυξη και την υποστήριξη antivirus και security λογισμικού. Στο μακρύ κατάλογο των εταιρικών πελατών της συγκαταλέγεται και η Microsoft, που χρησιμοποιεί το NOD32 για να ελέγξει τα προϊόντα της, πριν τα διοχετεύσει στην αγορά. Η ESET εδρεύει στις ΗΠΑ, ενώ τα προϊόντα της είναι διαθέσιμα σε 60 χώρες, μέσω θυγατρικών (Βρετανία, Τσεχία, Σλοβακία) ή τοπικών συνεργατών.

Σχετικές ιστοσελίδες

Όλα τα προηγούμενα δελτία τύπου για το NOD32 (στα ελληνικά)
http://www.presspoint.gr/source.asp?id=2629

Αναφορές ξένου τύπου για το NOD32
http://www.NOD32.com/about/press.htm

Βραβεία NOD32
http://www.NOD32.com/news/awards.htm

Δοκιμές ταχύτητας NOD32
http://www.eset.us/compare/

Σημεία διάθεσης στην Ελλάδα και συνεργάτες
http://www.adaox.com/howtobuy/nod32/greece.html

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το δελτίο τύπου παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον Χαράλαμπο Νικόπουλο, υπεύθυνο επικοινωνίας για την Ελλάδα και την Κύπρο, στο τηλ. 6932881530, e-mail babis@adaox.com.

Για κάθε άλλη πληροφορία παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον Δημήτρη Ράικο, διευθυντή πωλήσεων για την Ελλάδα, στο τηλ. 6947619502, e-mail draekos@adaox.com.