NOD32: Δωρεάν αναβάθμιση (v. 2.7), με προστασία από rootkits και συμβατότητα με Windows Vista

Δωρεάν θα διατεθεί η καινούρια έκδοση του antivirus & antispyware NOD32 σε όλους τους ήδη χρήστες του προϊόντος, έκδοση (version 2.7) που αναβαθμίζει αισθητά το προϊόν, υποστηρίζοντας το καινούριο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, Windows Vista, και προσφέροντας ολοκληρωμένη προστασία από rootkits και άλλες κατηγορίες κακόβουλου ή απλά ‘’ενοχλητικού’’ λογισμικού.

Η διάθεση της έκδοσης 2.7 έχει ξεκινήσει από την περασμένη Παρασκευή, και μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου 2006 όλοι οι χρήστες του προϊόντος θα την έχουν λάβει, μέσω της διαδικασίας αυτοματοποιημένης ενημέρωσης (internet update).

Πιο αναλυτικά, το NOD32 έκδοση 2.7 γίνεται ένα από τα λίγα προϊόντα ασφάλειας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν με το πολυαναμενόμενο λειτουργικό σύστημα Windows Vista, ενώ είναι επίσης συμβατό με τις εκδόσεις Windows XP και Windows Server 2003 που τρέχουν στα 64 bit (ασφαλώς και στα 32 bit). Επιπλέον και πιο σημαντικό, το NOD32 2.7 προσφέρει ολοκληρωμένη προστασία από rootkits. Τα rootkits είναι κακόβουλες εφαρμογές που εγκαθίστανται στον πυρήνα του λειτουργικού συστήματος, επιτρέποντας τον έλεγχο ενός υπολογιστή από μακριά και την αποστολή πληροφοριών σε έναν τρίτο, λ.χ. σε κάποιον χάκερ. Λόγω του ότι η λειτουργία τους είναι ιδιαίτερα διακριτική, σχεδόν αόρατη, ελάχιστα είναι τα antivirus που μπορούν να ισχυριστούν ότι προσφέρουν έστω και προστασία βασικού επιπέδου έναντι αυτών. Για το λόγο αυτό, για την αντιμετώπιση των rootkits υπάρχουν ειδικές εφαρμογές. Το NOD32, εκτός του ότι προσφέρει, πλέον, προστασία από rootkits τουλάχιστον αντίστοιχη με εκείνη μιας εξειδικευμένης εφαρμογής, διαθέτει τη συγκεκριμένη δυνατότητα ενσωματωμένη στη μηχανή ανίχνευσης. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι χρήστες δεν επιβαρύνονται με τη χρήση κάποιου πρόσθετου εργαλείου εύρεσης, αλλά η προστασία από rootkits περιέχεται μέσα στο πρόγραμμα. Έτσι, όταν π.χ. το NOD32 ανιχνεύσει μια τέτοια εφαρμογή, ο χρήστης ερωτάται αν επιθυμεί να τη διαγράψει ή να τη θέσει σε καραντίνα, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις άλλες ψηφιακές απειλές (λ.χ. worms). Τέλος, στην καινούρια έκδοση έχουν προστεθεί στην κατηγορία των ψηφιακών απειλών εφαρμογές που δεν μολύνουν (όπως ορισμένα είδη adware), ωστόσο δημιουργούν ενόχληση στο χρήστη, καθώς και άλλες κατηγορίες κακόβουλου λογισμικού, που ακόμη βρίσκονται σε αρχικό στάδιο εμφάνισης. Έτσι επιχειρήσεις και οικιακοί χρήστες που θέλουν να μεταβούν στα Windows Vista, μπορούν με το NOD32 να το κάνουν με σιγουριά, όπως επίσης μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς και από rootkits, ανεξαρτήτως του λειτουργικού συστήματος που χρησιμοποιούν.

Σημειώνεται με έμφαση ότι, το NOD32 δεν κυκλοφορεί με ετήσιες εκδόσεις (λ.χ. NOD32 2005, NOD32 2006 κ.λπ.) -όπως η πλειονότητα των antivirus- αλλά οποιαδήποτε στιγμή και αν αγοραστεί το προϊόν, ο χρήστης λαμβάνει την πιο πρόσφατη έκδοση της μηχανής ανίχνευσης συν τις αναβαθμίσεις των διάφορων στοιχείων, χωρίς πρόσθετο κόστος. Το ίδιο συμβαίνει και κατά τη διάρκεια της χρήσης, έτσι ώστε όλοι οι πελάτες του προϊόντος να διαθέτουν την τελευταία έκδοση, ανεξαρτήτως του πότε αγόρασαν ή ενεργοποίησαν το προϊόν.

Το NOD32 (www.NOD32.gr) είναι η πολυβραβευμένη πλατφόρμα ασφάλειας της αμερικανικής εταιρείας ESET, που προσφέρει ολοκληρωμένη προστασία από ιούς, worms, trojans, προγράμματα spyware, adware, keylogger, riskware, phishing και rootkits. Χάρη στα advanced heuristics (αλγόριθμοι εντοπισμού με τεχνητή νοημοσύνη), το Virus radar on-line (πρότυπο παρατηρητήριο ιών) και το σύστημα αμφίδρομης αυτοματοποιημένης επικοινωνίας ThreatSense, έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως το κορυφαίο πρόγραμμα αντιμετώπισης ψηφιακών απειλών. Το NOD32 απευθύνεται, με ανάλογες εκδόσεις, σε εταιρικούς και οικιακούς χρήστες. Υποστηρίζει όλες τις εκδόσεις των Windows και επιπλέον, Windows Vista Windows XP και Windows Server 2003 στα 64 bits, Microsoft Exchange Server, MS-DOS, Unix, Linux (Workstations, File και Mail Server), Kerio (Mail Server και WinRoute Firewall), Novell Netware Server και Lotus Domino Server. Η τιμή διάθεσης του retail pack για οικιακούς χρήστες (1 άδεια χρήσης για 1 έτος) ανέρχεται στα 39 ευρώ, τελική τιμή, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Στην Ελλάδα διατίθεται από την εταιρεία ADAOX, μέσω εκτεταμένου δικτύου μεταπωλητών και συνεργατών.

Σχετικά με την ADAOX (www.adaox.com)
Η εταιρεία ADAOX συστήθηκε το 2001, με στόχο την προώθηση και τη διανομή κορυφαίων λογισμικών λύσεων ασφάλειας, στην περιοχή των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής. Σήμερα, διαθέτει ένα δίκτυο 200 συνεργαζόμενων εταιρειών σε 13 χώρες, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα προϊόντων Antivirus, Antispam, Web Filtering και Monitoring, Intrusion Detection και Internet Bandwith Optimization. Εδρεύει στην Κύπρο.

Σχετικά με την ESET (www.eset.com)
Η εταιρεία ESET ιδρύθηκε το 1992, με στόχο την ανάπτυξη και την υποστήριξη antivirus και security λογισμικού. Στο μακρύ κατάλογο των εταιρικών πελατών της συγκαταλέγεται και η Microsoft, που χρησιμοποιεί το NOD32 για να ελέγξει τα προϊόντα της, πριν τα διοχετεύσει στην αγορά. Η ESET εδρεύει στις ΗΠΑ, ενώ τα προϊόντα της είναι διαθέσιμα σε 60 χώρες, μέσω θυγατρικών (Βρετανία, Τσεχία, Σλοβακία) ή τοπικών συνεργατών.

Επισκεφτείτε το http://www.nod32.gr, τον επίσημο δικτυακό τόπο του NOD32 στα ελληνικά. Το site ανανεώνεται διαρκώς.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το δελτίο τύπου παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον Χαράλαμπο Νικόπουλο, υπεύθυνο επικοινωνίας για την Ελλάδα και την Κύπρο, στο τηλ. 6932881530, e-mail babis@adaox.com.

Για κάθε άλλη πληροφορία παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον Δημήτρη Ράικο, διευθυντή πωλήσεων για την Ελλάδα, στο τηλ. 6947619502, e-mail draekos@adaox.com .