NOD32: Διαθέσιμο σε Fnac και Media Markt. Αύξηση πωλήσεων 220% διεθνώς.

Διευρύνεται το δίκτυο διάθεσης του antivirus & antispyware NOD32 στην Ελλάδα, με τις αλυσίδες Fnac και Media Markt να αποτελούν τους καινούριους κρίκους του καναλιού διανομής, μετά την υπογραφή των σχετικών εμπορικών συμφωνιών. Την ίδια ώρα, η ADAOX, η εταιρεία που φέρνει το NOD32 στην Ελλάδα, απέσπασε από την ESET, την εταιρεία που αναπτύσσει το προϊόν, κορυφαία τιμητική διάκριση για τις πωλήσεις NOD32 που πέτυχε τον περασμένο χρόνο (2005). Συνολικά, οι ενοποιημένες πωλήσεις NOD32, σε διεθνές επίπεδο, αυξήθηκαν 220%, σε σύγκριση με το 2004.

Πιο αναλυτικά, οι χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών μπορούν πλέον να προμηθεύονται το NOD32 τόσο από το κατάστημα Fnac που βρίσκεται στο πολυκατάστημα The Mall (Μαρούσι) όσο και από τα καταστήματα Media Markt της Αθήνας (επί της λεωφόρου Κηφισίας) και της Θεσσαλονίκης (Πυλαία). Με τις συνεργασίες αυτές ισχυροποιείται περαιτέρω η θέση του προϊόντος στην αγορά, που ήδη -εδώ και αρκετό διάστημα- βρίσκεται στα ράφια των καταστημάτων Multirama και Παπασωτηρίου, στην αλυσίδα internet caf? Gnet, στα μεγαλύτερα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα (όπως το E-shop) και σε δεκάδες άλλα σημεία πώλησης, που καλύπτουν τις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας.

Αναφορικά με τη διάκριση, στο ετήσιο διεθνές συνέδριο του NOD32 που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας, η ESET απέδωσε στην ADAOX βραβείο για τις πωλήσεις που πέτυχε εντός του 2005, στις χώρες δραστηριοποίησής της (13 τον αριθμό), μεταξύ αυτών στην Ελλάδα και την Κύπρο. Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε στην ίδια εκδήλωση, οι πωλήσεις του NOD32 σε παγκόσμιο επίπεδο το 2005 αυξήθηκαν κατά 220%, έναντι του προηγούμενου έτους (2004), με την ADAOX να συνεισφέρει υπολογίσιμα σε αυτήν την επιτυχία.

Σε δηλώσεις του κατά τη στιγμή της επίδοσης του βραβείου, ο Maros Mazola, senior vice president της ESET, εξήρε τις επιδόσεις της ADAOX, «που επιτεύχθηκαν σε συνθήκες οξυμένου ανταγωνισμού». Εκτίμηση της ADAOX είναι ότι η επιτυχημένη πορεία του NOD32 οφείλεται κατά κύριο λόγο σε αυτό το ίδιο το προϊόν, που χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης μεταξύ των λεγόμενων δυναμικών χρηστών (power users), δηλαδή των it administrators, των προγραμματιστών – αναλυτών, των gamers, κ.λπ. Ασφαλώς, στη γρήγορη διείσδυση του προϊόντος συνέβαλε και η άρτια οργάνωση των καναλιών διανομής, που θα συνεχίσουν να εξαπλώνονται μέχρι και τα πιο απομακρυσμένα σημεία της Ελλάδας και της Κύπρου.

Το NOD32 (www.NOD32.gr) είναι η πολυβραβευμένη πλατφόρμα ασφάλειας της αμερικανικής εταιρείας ESET, που προσφέρει ολοκληρωμένη προστασία από ιούς, worms, trojans, προγράμματα spyware, adware, keylogger, riskware και phishing. Χάρη στα advanced heuristics (αλγόριθμοι εντοπισμού με τεχνητή νοημοσύνη), το Virus radar on-line (πρότυπο παρατηρητήριο ιών) και το σύστημα αμφίδρομης αυτοματοποιημένης επικοινωνίας ThreatSense, έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως το κορυφαίο πρόγραμμα αντιμετώπισης ψηφιακών απειλών. Το NOD32 απευθύνεται, με ανάλογες εκδόσεις, σε εταιρικούς και οικιακούς χρήστες. Υποστηρίζει όλες τις εκδόσεις των Windows και επιπλέον Windows XP και Windows Server 2003 στα 64 bits, Microsoft Exchange Server, MS-DOS, Unix, Linux (Workstations, File και Mail Server), Kerio (Mail Server και WinRoute Firewall), Novell Netware Server και Lotus Domino Server. Η τιμή διάθεσης του retail pack για οικιακούς χρήστες (1 άδεια χρήσης για 1 έτος) ανέρχεται στα 39 ευρώ, τελική τιμή, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Στην Ελλάδα διατίθεται από την εταιρεία ADAOX, μέσω εκτεταμένου δικτύου μεταπωλητών.

Σχετικά με την ADAOX (www.adaox.com)
Η εταιρεία ADAOX συστήθηκε το 2001, με στόχο την προώθηση και τη διανομή κορυφαίων λογισμικών λύσεων ασφάλειας, στην περιοχή των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής. Σήμερα, διαθέτει ένα δίκτυο 200 συνεργαζόμενων εταιρειών σε 13 χώρες, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα προϊόντων Antivirus, Antispam, Web Filtering, Intrusion Detection και Internet Bandwith Optimization. Εδρεύει στην Κύπρο.

Σχετικά με την ESET (www.eset.com)
Η εταιρεία ESET ιδρύθηκε το 1992, με στόχο την ανάπτυξη και την υποστήριξη antivirus και security λογισμικού. Στο μακρύ κατάλογο των εταιρικών πελατών της συγκαταλέγεται και η Microsoft, που χρησιμοποιεί το NOD32 για να ελέγξει τα προϊόντα της, πριν τα διοχετεύσει στην αγορά. Η ESET εδρεύει στις ΗΠΑ, ενώ τα προϊόντα της είναι διαθέσιμα σε 60 χώρες, μέσω θυγατρικών (Βρετανία, Τσεχία, Σλοβακία) ή τοπικών συνεργατών.

Σχετικές ιστοσελίδες

Όλα τα προηγούμενα δελτία τύπου για το NOD32 (στα ελληνικά)
http://www.presspoint.gr/source.asp?id=2629

Αναφορές ξένου τύπου για το NOD32
http://www.NOD32.com/about/press.htm

Βραβεία NOD32
http://www.NOD32.com/news/awards.htm

Δοκιμές ταχύτητας NOD32
http://www.eset.us/compare/

Σημεία διάθεσης στην Ελλάδα και συνεργάτες
http://www.adaox.com/howtobuy/nod32/greece.html

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το δελτίο τύπου παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον Χαράλαμπο Νικόπουλο, υπεύθυνο επικοινωνίας για την Ελλάδα και την Κύπρο, στο τηλ. 6932881530, e-mail babis@adaox.com.

Για κάθε άλλη πληροφορία παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον Δημήτρη Ράικο, διευθυντή πωλήσεων για την Ελλάδα, στο τηλ. 6947619502, e-mail draekos@adaox.com.