Νέο κρούσμα υποκλοπής χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς μέσω απατηλών e-mail!

Νέο κρούσμα παράνομης εισόδου, μέσω “κοινωνικής μηχανικής” (social engineering) σε τραπεζικούς λογαριασμούς μέσω Διαδικτύου και μεταφοράς χρημάτων σημειώθηκε στην Κω.

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύονται στον τοπικό τύπο της Δωδεκανήσου, ιδιοκτήτης Internet Cafe (!) στην Κω, κατέγραφε τις διευθύνσεις e-mail των πελατών του και στη συνέχεια απέστελλε σε αυτούς παραπλανητικά και δελεαστικά μυνήματα e-mail, παρακινώντας τους να προβούν σε κάποια ενέργεια (δεν διευκρινίστηκε ακόμα εάν επρόκειτο για άνοιγμα αρχείου ή για “κλικ” για επίσκεψη σε κάποιο δικτυακό τόπο). Οι αφελείς χρήστες με την αποδοχή της ενέργειας αυτής εγκαθιστούσαν χωρίς να το γνωρίζουν στον υπολογιστή τους ένα Trojan Horse – Keylogger, με αποτέλεσμα ο αποστολέας των e-mail σε σύντομο χρόνο να προμηθεύεται τους κωδικούς των χρηστών για την on-line πρόσβασή τους σε τραπεζικούς λογαριασμούς. Στη συνέχεια χρησιμοποιούσε τους κωδικούς αυτούς για να πραγματοποιήσει μεταφορές χρημάτων σε δικούς του λογαριασμούς.

Το μέγεθος της οικονομικής ζημίας και ο αριθμός των θυμάτων είναι ακόμα υπό έρευνα.

Περισσότερα: http://www.dimokratiki.gr/
http://www.dimokratiki.gr/asp/thema1.asp

http://www.rodiaki.gr/
http://www.rodiaki.gr/article.asp?articleID=3

Σχόλιο: Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι οι συναλλαγές στο Internet καθίστανται οικονομικά επικίνδυνες από τους ίδιους τους χρήστες, την άγνοια και την αφέλειά τους και όχι από την έλλειψη μέτρων ασφαλείας από τις τράπεζες.