Νέες αποκαλύψεις για διαμοιρασμό ταινιών μέσα από τα στούντιο του Hollywood, μέσω BitTorrent!

To BitTorrent χρησιμοποιείται από εκατομμύρια ανθρώπους κάθε μέρα στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και εργαζόμενοι των στούντιο του Hollywood. Αυτοί που λέγεται ότι υποφέρουν περισσότερο από την πειρατεία, φαίνεται ότι οι ίδιοι μοιράζονται πειρατικά αρχεία. Νέα στοιχεία αποκαλύπτουν πως οι εργαζόμενοι των Paramount Pictures, Warner Bros, Disney, Sony Pictures και 20th Century Fox μοιράζονται πειρατικά, ταινίες, σειρές και παιχνίδια καθώς εργάζονται.

Ενώ τα Χριστούγεννα είναι περίοδος μοιράσματος, υπάρχουν συγκεκριμένα αρχεία τα οποία σύμφωνα με κάποιους θα έπρεπε να εξαιρεθούν από αυτήν την διαδικασία.

Για περισσότερο από μία δεκαετία η MPAA έχει εξαπολύσει πόλεμο εναντίον των “κλεφτών” που τολμούν να μοιράζονται ταινίες στο διαδίκτυο. Η πειρατεία κοστίζει στις εταιρείες δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα τους. Αντίθετα σύμφωνα με έρευνα τα έσοδα του box office μειώθηκαν μετά το κλείσιμο του Megaupload.

Το Hollywood είναι λοιπόν ένα από τους κύριους υποστηριχτές του συστήματος των “6 χτυπημάτων” που θα εφαρμοστεί από την ερχόμενη χρονιά. Ο σκοπός αυτού του σχεδίου είναι να ενημερωθεί το κοινό σε σχέση με την πειρατεία και να στραφεί σε νόμιμες πηγές. Στην περίπτωση της μουσικής τι θα έλεγαν άραγε οι κολοσσοί του χώρου, αν το κοινό στρέφονταν στο επερχόμενο Megabox;

Nέα στοιχεία δείχνουν ότι η MPAA μάλλον θα έπρεπε να ξεκινήσει την εκπαίδευση μέσα από τις εταιρείες αφού για μεγάλη ποσότητα του πειρατικού υλικού που διαμοιράζεται ευθύνονται οι υπάλληλοι των στούντιο του Hollywood.

Ας δούμε μερικά από τα αρχεία που διαμοιράζουν αυτά τα στούντιο του Hollywood ξεκινώντας με την Paramount Pictures. Υπόψιν πως αυτό που θα δείτε εδώ είναι ένα πολύ μικρό κομμάτι των αρχείων που πραγματικά διαμοιράζονται. Είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Στατικές διευθύνσεις IP καταχωρημένες στην Paramount (π.χ.) συνδέθηκαν με το κατέβασμα περιεχομένου διαφόρων τύπων όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα. Η Ινδιάνικης παραγωγής ταινία “Battle Force” ήταν μία από τις ταινίες που διαμοιράστηκαν όπως και το “The Hunger Games” παραγωγής της Lions Gate. Αλλά και το “Happy Feet” παραγωγής της ανταγωνίστριας Warner Bros!

paramount

Στην Warner Bros το BitTorrent επίσης χρησιμοποιείται από πολλούς εργαζόμενους, ενώ παρουσιάζεται ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε περιεχόμενο κατάλληλο μόνο για ενήλικες. Η ταινία “The Expendables 2″ είναι ανάμεσα στις ταινίες που κατεβάστηκαν μέσα από τις IP διευθύνσεις της Warner Bros.

warner-pirates

Συνεχίζοντας βλέπουμε πως οι εργαζόμενοι της Sony Pictures μοιράζονται παιχνίδια, τηλεοπτικές σειρές και ταινίες κατά την διάρκεια της εργασίας τους. Η παρακάτω λίστα περιέχει την ταινία “Ice Age: Continental Drift” της 20th Century Fox καθώς και ένα επεισόδιο της εκπομπής “Top Chef”.

sony

Οι εργαζόμενοι της 20th Century Fox είναι αυτοί που διαμοιράζουν το λιγότερο περιεχόμενο από τις εταιρείες που ελέγχθηκαν. Πρόκειται για την ανεξάρτητη ταινία “Jeff, Who Lives at Home”, ένα επεισόδιο από την σειρά “90210″ και το παιχνίδι “Hollywood Squares” της Ubisoft.

20th

Στην Disney οι εργαζόμενοι ανάμεσα στα άλλα διαμοιράστηκαν την ταινία “Fast and Furious 6″ και τις τηλεοπτικές σειρές “Person of Interest” και “Downton Abbey”.

walt-disney

Επομένως το Hollywood δεν είναι αναμάρτητο όσων αφορά την πειρατεία. Η MPAA και άλλοι υποστηρίζουν σθεναρά μέτρα κατά της πειρατείας αλλά δεν μπορούν να την σταματήσουν ακόμα και μέσα στα γραφεία των εταιρειών τους…

Πηγή: http://toptech4u.gr